Economie

Dit is Justin Bieber waard op zijn 22ste verjaardag

01 maart 2016 17:46 Aangepast: 01 maart 2016 18:32
Beeld © Getty

Hij is pas 22 jaar, maar hoeft eigenlijk nooit meer te werken. En zijn toekomstige kinderen en kleinkinderen trouwens ook niet, mits hij het een beetje rustig aan doet. Justin Bieber zou vandaag, op zijn verjaardag, maar liefst 200 miljoen dollar waard zijn.

Dat is niet alles, want volgens Time zou hij naar verwachting zo'n 60 tot 80 miljoen dollar per jaar binnen tikken komende jaren. Heel vreemd is die voorspelling niet: alleen al met concerten zag zijn management van 2010 tot 2013 de bankrekening met bijna 100 miljoen dollar groeien. Zijn laatste album 'Purpose' kwam eind vorig jaar uit en verkocht in een week tijd maar liefst één miljoen exemplaren. 

Andere inkomstenbronnen
Niet alleen zijn muziek en concerten zijn een lekkere cashcow, ook een film en verschillende sponsorcontracten deden een aardige duit in het zakje. In 2011 leverde de video over Justin Bieber, 'Never Say Never', zo'n 100 miljoen dollar op. De huidverzorgingslijn Proactiv, waar hij in 2010 het gezicht van werd, betaalde hem 3 miljoen dollar en ook de royalties voor zijn eerste geurtje (Someday) brachten een vergelijkbaar bedrag op. 

De jonge popster werd op zijn 13e een Youtube-sensatie en scoorde niet lang daarna hit na hit. De geldboom in de achtertuin van Bieber stopt voorlopig nog niet met groeien. Dit jaar staat er weer een nieuwe concerttour op het programma en daarnaast is hij ondergoedmodel in de nieuwe campagne van Calvin Klein.

Geld vliegt er ook uit
Alhoewel het geld hard binnenstroomt, vliegt het er net zo vlug weer uit. Neem het hem maar eens kwalijk: welke 22-jarige wiens wereld aan zijn voeten ligt, zou dat niet doen. In 2012 kocht hij een ruime villa voor 6,5 miljoen dollar. Daar waren de buren niet zo blij mee, want zijn feestjes liepen regelmatig uit de hand. Twee jaar later verkocht hij het huis daarom weer (aan reallity tv-ster Khloe Kardashian) voor 7,2 miljoen dollar. 

Inmiddels is de wereldster vier huizen verder en woont hij volgens showbizzwebsite TMZ in het Montage hotel in Beverly Hills. Daar zal de valet hem graag aan zien komen in één van zijn dure auto's, zoals een blauwe Ferrari

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van