Voorbeurs

Het geduld met Tesla raakt maar niet op

11 februari 2016 09:00 Aangepast: 01 augustus 2017 11:30

Tesla blijft maar geld verbranden, er gloort licht aan het einde van de tunnel voor SBM en Twitter staat helemaal stil. In RTL Z voorbeurs bespreken Diana Matroos, Jim Tehupuring en Jacob Schoenmaker de beursdag die voor ons ligt.

Tesla boekte het afgelopen kwartaal weer een enorm verlies, maar het lijkt beleggers allemaal niet te deren. De fabrikant van elektrische auto's verloor 114 miljoen dollar, toch steeg het aandeel gisteravond met 10 procent.

Volgens Schoenmaker komt dat mede doordat Tesla "een enorme gunfactor heeft". Jim Tehupuring vergelijkt Tesla met ASML. De Nederlandse chipgigant moest in de beginjaren ook enorm veel schulden maken, om later één van de meest succesvolle bedrijven te worden van ons land.

Er gloort een beetje hoop voor SBM. Het Offshorebedrijf is dicht bij een schikking in een omvangrijke corruptiezaak in Brazilië. Als dat achter de rug is kan het bedrijf eindelijk weer nieuwe orders binnen gaan slepen, en dat is hard nodig.

Twitter doet het zoals verwacht slecht. De gebruikersaanwas is volledig gestagneerd en het aandeel werd dan ook massaal gedumpt gisteravond. Nabeurs ging er nog maar eens 10 procent van de koers af.

Jacob Schoenmaker kan zijn verbazing over het miljardenverlies bijna niet verbergen. "Met een website."

Dat en meer in RTL Z voorbeurs.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van