Economie

Jack Dorsey stort 200 miljoen dollar in personeelspotje Twitter

23 oktober 2015 07:57 Aangepast: 23 oktober 2015 12:14
Beeld © AFP

De topman van Twitter, Jack Dorsey, verdeelt een derde van zijn aandelen in zijn bedrijf over het personeel.

Het aandelenpakket waar hij afstand van doet heeft een waarde van circa 200 miljoen dollar (180 miljoen euro) en komt overeen met ongeveer 1 procent van het totale aantal aandelen Twitter.

In zijn motivatie geeft Dorsey aan dat hij liever "iets kleins bezit van iets heel groots, dan iets groots in iets heel kleins." Hij is er stellig van overtuigd dat hij met zijn personeel Twitter 'groot' kan maken. 

Zoet na zuur
De geste van medeoprichter Dorsey, die sinds twee weken weer op de troon zit bij Twitter, volgt op een onlangs aangekondigde reorganisatie en ontslagronde, waarbij 8 procent van het personeel op straat komt te staan. Dorsey moet als bestuursvoorzitter de tanende populariteit van het sociale netwerk een nieuwe impuls geven.

Dorsey haalde vorige week een soortgelijke actie uit, toen hij veertig miljoen aandelen van Square (het andere bedrijf waar hij bestuursvoorzitter is) in een fonds stortte dat als doel heeft achtergestelde gemeenschappen te helpen. Zijn eerste goede doel: Ferguson in Mississippi, waar eerder dit jaar hevige rellen waren na de dood van de zwarte tiener Michael Brown. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore