Economie

New York Times investeert in krantenkiosk Blendle

26 oktober 2014 22:23 Aangepast: 06 september 2015 15:24
Beeld © ANP

De Nederlandse journalistieke startup Blendle gaat internationaal. De digitale krantenkiosk waar losse artikelen te koop zijn is straks ook in het buitenland te gebruiken. Onder meer de New York Times investeert in het bedrijf.

De New York Times en Axel Springer (de uitgever van de grote Duitse kranten Bild en Welt) investeren samen drie miljoen in Blendle. Daarvoor krijgen ze 22 procent van de aandelen. Oprichters Alexander Klöpping en Marten Blankensteijn houden de touwtjes dus in handen.

ZIE OOK: Gaat Blendle de kranten redden?

Het is nog niet duidelijk in welke landen Blendle straks werkt. Dat hangt af van onderhandelingen met buitenlandse uitgevers. In Nederland doen inmiddels bijna alle kranten en veel tijdschriften mee. Toch worden de oprichters naar eigen zeggen niet rijk van de buitenlandse investering. "We verdienen er geen cent aan", zeggen ze tegen RTL Nieuws.

ZIE OOK: Blendle, iTunes maar dan anders

In Nederland heeft Blendle nu 130.000 gebruikers sinds de start in april. Eén op de vijf mensen die zich aanmeldt waardeert zijn tegoed op. Bij de eerste aanmelding krijgen bezoekers 2,50 euro cadeau. Met het tegoed zijn losse artikelen te koop uit kranten en tijdschriften. Zeventig procent van de kostprijs van het artikel gaat naar de uitgever. 

RTL Nieuws
`