Economie

Fietsen door de regen en toch droog aankomen dankzij de 'Boncho'

22 december 2015 11:51 Aangepast: 04 augustus 2017 01:25

Fietsenmaker Vanmoof claimt dé oplossing te hebben voor alle fietsers in ons land, die onvermijdelijk af en toe eens te maken krijgen met een regenbui. Met de zogeheten Boncho verandert je in een spaceship op wielen.

Er zijn wel meer poncho's die de regen buiten houden als je gaat fietsen, maar zo supersonisch als deze heb je ze nog niet eerder gezien. Het is een dun lijntje waarover de Boncho (bike & poncho) van Vanmoof balanceert: is-ie nu super spacy vet cool tof, of super raar en lelijk?

Onze collega's van de Bright-redactie geven hem het voordeel van de twijfel en gaan voor mooi en handig. Want je valt wel op met deze waterwerende overjas, een samenwerking van het Nederlandse fietsmerk Vanmoof en het designerduo ME uit Taipei.

Kickstarter
Zowel je bovenlijf als je benen blijven droog en je handen zijn door het verlengde voorstuk uit de wind en regen. Verder heeft het een 'unieke vouwbare structuur' die nog het meest aan een 'gooitent' doet denken. Handig: als je op je bestemming bent of als het weer droog is, dan kun je hem zo weer inklappen.

De Boncho is zojuist op Kickstarter verschenen en kost 45 euro voor de vroege vogels. Deze lente moet hij dan in je postvak liggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van