Economie

KPN, NS en TomTom gaan ondernemers sneller betalen

11 februari 2016 09:49 Aangepast: 01 augustus 2017 11:30

KPN, NS en TomTom hebben zich aangesloten bij het initiatief Betaalme.nu en beloven daarmee hun kleinste leveranciers voortaan binnen dertig dagen te betalen.

Betaalme.nu is vorig jaar opgezet door Heineken, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina, met steun van het ministerie van Economische Zaken. Het initiatief wil binnen vijf jaar minstens de helft van de duizend grootste ondernemingen in Nederland overhalen om binnen dertig dagen facturen uit te betalen.

Mkb'ers moeten vaak lang wachten op uitbetaling van hun facturen. De gemiddelde betaaltermijn wordt wel korter - vorig jaar 42,3 dagen en in het laatste kwartaal zelfs 40,9 - maar nog steeds komen leveranciers regelmatig in de problemen door te late betaling. 

Grote bedrijven hebben er baat bij als hun leveranciers gezond blijven, zegt KPN-cfo Jan Kees de Jager van KPN. Het telecombedrijf is naar eigen zeggen eind 2014 al begonnen met het terugbrengen van zijn betalingstermijnen. Voorheen kon een factuur soms wel negentig dagen openstaan. Voor grote leveranciers hanteert KPN inmiddels een standaardtermijn van zestig dagen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van