Economie

Dit zijn de duurste nieuwe sneakers ooit gemaakt

13 april 2016 17:48 Aangepast: 13 april 2016 19:11
Beeld © Youtube

De duurste sneaker van de wereld gaat onder de hamer. Het is natuurlijk nogal lastig om een rubber zooltje met wat stof zó te upgraden dat hij miljoenen opbrengt, maar het luxe juwelenmerk Bicion en sneakerontwerper Dan Gamache hebben daar een oplossing voor gevonden.

The Fire Monkey, zoals de schoen heet, wordt op maat gemaakt en is bezet met witte diamanten en blauwe saffieren in 18 karaats goud, schrijft Textillia. Mocht je er dus daadwerkelijk mee over straat willen lopen, dan is het een goed idee om meteen een paar beveiligers in te huren. 

Thumbnail

De prijs is daarom ook niet mis: 3,5 miljoen euro. Er wordt echter niemand rijk van de opbrengst, want die gaat naar het goede doel. Soles4Souls verzamelt nieuwe en gebruikte schoenen en geeft deze weg aan mensen die ze nodig hebben.

Duurste schoenen ooit
De dure sportschoenen zijn niet de állerduurste, die gingen in 2014 onder de hamer voor 14 miljoen euro onder de hamer op eBay. De 'Yeezy 2 Red October​', zoals de sneakers heten, zijn gemaakt ter ere van de release van het album van Kanye West.

Ze waren razendsnel uitverkocht en één exemplaar verwisselde uiteindelijk voor het duizelingwekkende bedrag van eigenaar op Ebay. De nieuwprijs van het schoeisel was zo'n 217 euro. Op dit moment wordt hun waarde geschat op zo'n 2300 euro.

Slimme business
Sneakerfans hebben soms vele duizenden euro's over voor hun favoriete paar schoenen. 'The Sneaker Don' maakte daar handig gebruik van en verkocht afgelopen twee jaar naar eigen zeggen voor bijna 1 miljoen dollar aan sneakers, voornamelijk aan 'celebs' en via Instagram. Het duurste penthouse van Nederland werd trouwens laatst voor 15 miljoen euro verkocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van