Ga naar de inhoud
Economie

'Flitshandelaren kiezen Amsterdam na brexit'

De Amsterdamse Zuidas, waar veel financiële instellingen gevestigd zijn. Beeld © Archieffoto ANP

Het lijkt Amsterdam dan toch gelukt om enkele brexitvluchtelingen te verleiden om naar de hoofdstad te komen: flitshandelaren.

Vijf bedrijven die zich met dit type beurshandel bezighouden, hebben zich in de hoofdstad gevestigd of gaan dit op korte termijn doen, meldt het Financieele Dagblad. Het is het eerste echte succes voor de lobby die financiële bedrijven uit de City naar Amsterdam wil lokken. 

Onlangs werd bekend dat er vanwege de brexit twaalf bedrijven naar de hoofdstad komen of hun activiteiten er uitbreiden. Dat levert de komende drie jaar 450 extra banen op

Amerikaanse bedrijven

De vijf bedrijven die nu komen, zijn afkomstig uit Chicago, Houston en New York. Deze bedrijven moeten vanwege Europese regelgeving vanaf 2018 een vestiging hebben in Europa als zij daar willen handelen. 

Werkgeverslobby VNO-NCW waarschuwde dat Nederland de komst van zakenbanken die als gevolg van de brexit willen verhuizen dreigt mis te lopen vanwege de strenge bonusregels die hier gelden. Het bonusplafond in Nederland geldt niet voor flitshandelaren omdat ze handelen met hun eigen kapitaal en geen klanten hebben.