Economie

Goed voor milieu (en portemonnee): de hervulbare Nespresso-cup

18 april 2016 10:45 Aangepast: 31 juli 2017 18:30

Een Italiaanse start-up heeft een Nespresso-cup ontwikkeld die je kunt vullen met gemalen koffie. Het cupje is gemaakt van roestvrij staal en wordt gesloten met een schroefdopje.

Hoe gooi jij de aluminium cupjes van Nespresso weg: in de prullenbak of worden ze netjes gerecycled? Nog geen derde van de mensen recyclet de cupjes, en dat is slecht voor het milieu. Daarom introduceert de Italiaanse start-up WayCap een Nespresso-cup die je kunt vullen en opnieuw kunt gebruiken. 

Het cupje is gemaakt van roestvrij staal en wordt geleverd met een vulsysteem waar je de gemalen koffie in schept. Na het vullen schroef je de dop erop. De dop beschikt over speciale gaatjes waar het water doorheen wordt geperst. Volgens WayCap, die deze technologie wil patenteren, zorgen deze kleinere gaatjes voor een intensere espresso. Na gebruik (kijk uit, zo'n stalen cupje wordt heet!) kun je de dop losschroeven, het cupje legen en hem - indien nodig - in de vaatwasser doen.

De WayCap kost 40 euro inclusief verzendkosten naar Nederland. Hij wordt, als het productieproces goed gaat, rond juni geleverd. Dat zeggen we met een slag om de arm, want het is een Kickstarter-project. En die lopen vaak vertraging op. Er zijn daarnaast ook nog andere helvulbare cupjes op de markt, maar de WayCap wil zich onderscheiden met het design, de vulmethode en de gaatjes waardoor het water stroomt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van