Economie

Tinder komt met netwerk-app voor elite

07 augustus 2015 11:15 Aangepast: 06 september 2015 16:39
Beeld © ANP

Tinder test een nieuwe app die niet is gericht op dating, maar op zakelijk netwerken tussen een selecte groep jonge succesvolle mensen.

Tinder werkt samen met zakenblad Forbes aan een netwerkapp voor professionals, meldt TechCrunch. De app wordt getest onder tweeduizend mensen. Het is vooralsnog beperkt tot een zeer select groepje: mensen die in de Forbes-lijst '30 under 30' van talentvolle en succesvolle mensen onder de 30 jaar hebben gestaan.

ZIE OOK: LinkedIn koopt Lynda.com voor 1,5 miljard

Net als bij Tinder swipen gebruikers door profielen en krijgen ze matches, met wie ze vervolgens kunnen chatten. Gebruikers kunnen niet instellen dat ze alleen mensen met een bepaalde sexe willen zien. Forbes zou de app in oktober willen lanceren.

LinkedIn-rivaal?
Tinder wil er verder weinig over zeggen behalve dan dat het 'een leuk experiment' is. Of het bedrijf later met een zakelijke netwerkapp voor een grotere groep mensen komt, is niet duidelijk. Tinder zou dan een concurrent van LinkedIn kunnen worden. Dat zou Tinders moederbedrijf, waaronder ook andere datingsites en -apps vallen, wellicht meer waard maken. Dat bedrijf maakt zich op voor een beursgang. Tinder is nog altijd erg populair met 26 miljoen matches per dag wereldwijd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore