Economie

Naakt eten in een restaurant: dat kan straks in Londen

20 april 2016 21:35 Aangepast: 31 juli 2017 18:00
Beeld © iStock

Lekker in je nakie een hapje eten. Misschien moet jij er niet aan denken, maar veel mensen zien het wel zitten: er staan al meer dan 6000 gasten op de wachtlijst van een restaurant dat binnenkort in Londen opent.

Even wat eten of een kopje koffie drinken kan tegenwoordig met een bijzondere entourage. Na een kattencafé, een egelcafé en een slaapbar komt er nu dus, jawel: een naaktrestaurant.

Uitkleden
De Bunyadi opent vanaf juni drie maanden zijn deuren in Londen. Bij binnenkomst worden gasten eerst naar een kleedkamer geleid, schrijft the Telegraph, waar ze zich van hun kleding kunnen ontdoen. Daarna krijgen ze een dunne badjas aan, die gasten – als ze dat willen – aan tafel uit kunnen doen. Er komt een gedeelte waar mensen naakt dineren, en een gedeelte waar mensen gewoon hun kleding aanhouden.

"Wij geloven dat mensen de kans moeten krijgen om te genieten van een avondje uit zonder onzuiverheden: geen chemicaliën, geen kunstmatig licht, geen elektriciteit, geen gas, geen telefoon en zelfs kleding als ze dat willen. Het idee is dat je de echte bevrijding ervaart", zegt Seb Lyall, de oprichter van Lollipop, het bedrijf achter de Bunyadi.

Zonder telefoon
Het restaurant wil dat je ongestoord je maaltijd kunt nuttigen. Telefoons en fototoestellen mogen niet mee naar binnen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er de volgende dag foto's van jouw naakte lijf voor een bord spaghetti op Facebook staan. Gasten hoeven ook niet bang te zijn voor hete soep (en bijbehorende mors-incidenten), want ze krijgen een groot servet om pijnlijke momenten te voorkomen.

Er kunnen 42 man in het restaurant en een menu gaat ongeveer 60 pond kosten. 

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van