Ga naar de inhoud
Economie

'Brede kamersteun voor beursgang ASR'

Beeld © ANP

Er zal vandaag zonder strubbelingen groen licht komen voor de beursgang van verzekeraar ASR. Geen enkele partij zal dwars gaan liggen, maakt De Telegraaf op uit een inventarisatie langs de Tweede Kamer-fracties.

De beursgang van ASR wordt breed gesteund in de Kamer; zelfs SP, die tegen de beursgang van ABN Amro was, zal geen motie indienen. De beursgang wordt daarmee een hamerstuk tijdens het slotoverleg met minister Dijsselbloem, schrijft De Telegraaf.

De beursgang wordt nog voor de zomer verwacht. In november werd al gestart met de voorbereidingen voor een beursgang in delen. Het eerste deel dat verkocht wordt zal in elk geval een minderheid van de aandelen zijn. Net als ABN Amro krijgt ook ASR een beschermingsconstructie tegen een vijandelijke overname, maar die is minder hoog dan de beschermingswal bij ABN. Dijsselbloem kiest hier niet voor certificering van de aandelen, zoals bij ABN, maar voor een 'stichting continuïteit'. Dat is een in Nederland heel gebruikelijke verdedigingslinie tegen ongewenste overnames.

Eerder liet Dijsselbloem nog weten een rechtstreekse verkoop open te laten; als er een koper met een goed bod zou zijn, zou ASR niet naar de beurs gaan. Hij sprak wel de voorkeur uit voor een beursgang, waarop ook gewone burgers kunnen intekenen.