ABN Amro naar de beurs

Particulier heeft streepje voor bij beursgang ABN Amro

10 november 2015 12:50 Aangepast: 29 december 2015 15:05
De Sint bij zijn jaarlijkse bezoek aan de Amsterdamse beurs. Beeld © ANP

Particuliere beleggers krijgen een voorkeursbehandeling bij de beursgang van ABN Amro, volgende week vrijdag.

Iedere Nederlandse particuliere belegger die aangeeft aandelen ABN te willen kopen, krijgt er gegarandeerd 250. Dat schrijft minister Jeroen Dijsselbloem in een brief aan de Tweede Kamer. Er is wel één belangrijk voorbehoud: er is tien procent gereserveerd voor particuliere beleggers van de aandelen die volgende week in de verkoop gaan. Als de interesse van particulieren groter is dan die tien procent, dan krijgen beleggers minder.  

Uit een recente enquête van beleggersvereniging VEB blijkt dat beleggers nog afwachtend zijn als het om de beursgang van de bank gaat, meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat de bank beter in handen van de staat kan blijven. Toch geeft 46 procent aan zich te gaan inschrijven voor de emissie

De langverwachte beursgang van ABN Amro vindt volgende week plaats, dan wordt maximaal 23 procent van de aandelen van de bank verkocht. Gemikt wordt op een introductiekoers tussen de 16 en 20 euro, waarmee de waarde van de bank uitkomt op maximaal 18,8 miljard euro. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van