Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

Een nacht slapen in de Eiffeltoren? Het kan

19 mei 2016 17:20 Aangepast: 31 juli 2017 11:00
Beeld © Getty

Het nieuwste hotel in Parijs kan je zomaar een beetje bekend voorkomen. Het is namelijk een 300 meter hoge toren, jaarlijks bezocht door meer dan 6,5 miljoen toeristen.

De verhuursite voor vakantiehuizen HomeAway geeft mensen de kans om voor één nacht in de Eiffeltoren te slapen. Als het je in 140 tekens lukt om een jury ervan te overtuigen waarom juist jij zo'n overnachting verdient, kun je samen met vijf vrienden in de toren slapen.

Onrealistisch idee

De CEO van HomeAway, Brian Sharples, zegt tegen Mashable dat hij het eerst een beetje een onrealistisch idee vond. "Voor zover wij weten heeft er nog nooit iemand in de Eiffeltoren geslapen."


 

 

"Het was dan ook een heel lang proces om dit rond te krijgen", zegt hij. Maar volgens hem is het een mooie manier om te laten zien dat ze het EK voetbal sponsoren. Dat wordt dit jaar gehouden in Frankrijk.

Toerisme promoten

Daar heeft de gemeente zich ook door laten overtuigen, denkt Sharples. "Parijs is ook sponsor van het EK en dacht blijkbaar op deze manier het toerisme te kunnen promoten. Gezien recente gebeurtenissen is dat ook wel nodig."

De winnaars horen op 10 juni of ze in de Eiffeltoren mogen slapen.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore