Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

Ultiem Airbnb-adres: met boekenwinkeltje

18 maart 2016 22:52 Aangepast: 01 augustus 2017 01:30
Beeld © AFP

Als je een boekenfanaat bent dan moet dit toch wel het paradijs zijn: in Wigtown, de nationale boekenstad van Schotland (1000 inwoners, 10 boekhandels), staat dit vriendelijke boekenzaakje. Als je het appartement erboven huurt, dan run je ook meteen minimaal zes dagen een heus Schots boekenwinkeltje!

Nee, je krijgt niet betaald en het is ook geen vrijwilligerswerk. Je betaalt juist om in dit schattige boekhandeltje te werken. Je hebt er meteen een appartement bij (of is het andersom), voor maar 28 pond, oftewel 36 euro per nacht.

Er is een aantal vrijwilligers in de boekwinkel, die heel toepasselijk The Open Book heet. Er hoeft geen winst te worden gemaakt, daarom is de prijs van het appartementje niet hoog, maar daar staat natuurlijk tegenover dat je in de winkel werkt.

Als je via Airbnb dit appartement met boekenzaakje huurt, dan moet je dat wel voor minimaal zes dagen doen.

The Open Book ligt in Wigtown, dat officieel sinds 1998 de boekenhoofdstad van Schotland is.

Als je boekhandel gesloten is kun je lekker de omgeving verkennen. Wigtown ligt in Galloway en dat is volgens de verhuurders het mooiste deel van Schotland. En mocht het in je vrije tijd een keer regenen, dan ga je toch lekker een boek lezen, of je gaat met de vrijwilligers naar de lokale pub.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van