Economie

Je huis verhuren via Airbnb? Check de reviews van buren

14 maart 2016 11:38 Aangepast: 01 augustus 2017 03:00
Beeld © RTL Z

Straks kun je met een veel rustiger gevoel je huis verhuren via Airbnb. Niet alleen de verhuurder kan huurders een beoordeling geven, maar ook de buren. Geen geluidsoverlast meer dus!

Je wilt je huis verhuren, maar zit niet te wachten op ruzie met je buren over geluidsoverlast. Nu kun je aan de hand van reviews van eerdere verhuurders nagaan wat voor vlees je in de kuip hebt met degene die in je huis wil trekken.

Het probleem is nu dat de review gegeven wordt door verhuurders, maar die hebben een huurder vaak maar even gezien. Bij een positief oordeel van een verhuurder weet je dat de huurders in ieder geval geen zwijnenstal hebben achtergelaten, maar hoe weet je of ze niet feestjes hebben gevierd met vrienden of tot laat keihard de televisie hadden aan staan?

Review door buren
De nieuwe functie is dus een extra stimulans voor huurders om zich goed te gedragen. Want wie wil jou de volgende keer nog iets verhuren als er bij jouw profiel een berg negatieve reacties van buren staat? 

Volgens Airbnb wordt begonnen in Japan; snel daarna moet dat ook in de rest van de wereld gebeuren. Het aantal boekingen via Airbnb in Japan is de laatste tijd flink gestegen. Veel huizen in Japan staan dicht bij elkaar, zodat je al snel iets van elkaar hoort.

Airbnb beoordeelt de feedback die buren straks geven en als het nodig is onderneemt het actie. Airbnb heeft nog niet aangegeven of de informatie ook voor anderen zichtbaar is of dat de namen van de buren zal worden weergegeven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van