Economie

Bij dit bedrijf krijg je meer salaris als je veel slaapt

15 april 2016 15:54 Aangepast: 31 juli 2017 19:00

Het Amerikaanse gezondheidsbedrijf Aetna wil dat zijn werknemers fris en fruitig op de werkvloer verschijnen. Veel slaap wordt daarom beloond met meer salaris.

"Je kan niet voorbereid zijn als je nog half slaapt", zegt de baas van Aetna bij Amerikaanse zakenzender CNBC.

Werknemers die aantoonbaar 20 nachten achter elkaar 7 uur of meer slapen, krijgen sinds vorig jaar 25 dollar per nacht. Het maximumbedrag dat ze jaarlijks met goed slapen kunnen verdienen is 500 dollar. Het bewijs voor de goede nachtrust leveren de werknemers met fitnesstrackers, zoals de Fitbit.  

Groot probleem
Volgens experts is te weinig slaap een onderschat probleem. Uit een Brits onderzoek bleek eerder dit jaar al dat 40 procent van de mensen onvoldoende slaapt. 20 procent slaapt zelfs altijd slecht.

Te weinig nachtrust heeft effect op het welzijn én de gezondheid. Je bent vatbaarder voor infecties en depressie, je kunt je aandacht er minder goed bij houden en hebt meer kans op een verhoogde bloeddruk. En dat zijn nog maar een paar mogelijke gevolgen van die twee uurtjes slaap die je hebt gemist.

Slaaptips
Of je er nu meer salaris voor terugkrijgt of niet, genoeg slapen is dus sowieso verstandig. Experts raden van alles aan om je nachtrust te verbeteren: drink 's avonds bijvoorbeeld geen of minder koffie, kijk niet meer in het blauwe licht van je laptop of drink een glaasje melk – dat is fijn voor je maag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van