Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

Deze modulaire schoenen kunnen makkelijk mee op reis

09 november 2015 11:05 Aangepast: 09 november 2015 11:07
Beeld © Shooz

Een Italiaanse start-up heeft modulaire schoenen bedacht die ruimte besparen in je koffer.

Als je graag aandacht aan je schoeisel besteedt, zit je voor een city-trip als snel op twee paar extra. En dan heb je niet genoeg aan één stuk handbagage. De Italiaanse startup Shooz komt met de oplossing: een collectie modulaire, ruimtebesparende schoenen.

Het systeem bestaat uit losse zolen en losse bovenwerken die je aan elkaar bevestigt met een waterproof rits en een drukker. Eén paar extra schoenen neemt nu net zoveel ruimte in als een T-shirt.

Vier zolen, 26 skins
Je kiest je favoriete zool en daar kies je je favoriete 'skin' bij. De eerste collectie bestaat uit vier zolen en 26 verschillende skins; van klassieke leren brogue tot hippe elastische instapper. Zolen en skins kosten 75 dollar per stuk.

Met nog 34 dagen te gaan op Kickstarter is het doel van 25.000 dollar al in zicht. Shooz heeft duidelijk een gat-in-de-schoenenmarkt te pakken. Voorlopig biedt Shooz alleen modulaire mannenschoenen. Jammer voor de dames, want voor een gemiddelde citytrip heb je op zijn minst pumps, laarsjes, ballerina's, veterschoentjes en sportschoenen nodig.

Het zou logischer zijn geweest om eerst vrouwen van hun ruimteprobleem af te helpen, maar waarschijnlijk wilde Shooz de lat nu ook weer niet té hoog leggen. Begrijpen we. Lichtpuntje: als je met een man reist, dan passen jouw schoenen nu gemakkelijk in zijn koffer, want hij draagt Shooz.

Bron: Bright.nl. Elke maandag om 21.30 uur Bright TV op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore