Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Referendum over Brexit

Twijfel over Brexit vertraagt Britse economie

05 mei 2016 15:40 Aangepast: 31 juli 2017 14:00
Het hoofdkantoor van de grote Britse verzekeraar Lloyds in het Londense zakendistrict. Beeld © AFP (Archieffoto)

Britse bedrijven houden hun hart vast over het naderende referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie.

Het vertrouwen van inkoopmanagers in de economie is gedaald tot het laatste niveau in drie jaar tijd. De zogeheten PMI-index van Markit Economics, die dat vertrouwen meet, daalde van 53,7 naar 52,3, het laagste niveau sinds februari 2013. Overigens een cijfer boven de 50 wel dat de inkoopmanagers positief gestemd blijven. 

Afwachtend
Eerder deze week kwamen ook al tegenvallende cijfers over Britse industrie en bouw naar buiten en bleek dat de economie als geheel slechts 0,4 procent was gegroeid in het eerste kwartaal. De Bank Of England waarschuwde al eerder. De opmaat naar het Europa-referendum trekt een wissel op het vertrouwen en de investeringsbereidheid in de Britse economie. Als de Britten stemmen voor een vertrek uit de EU zal dat alleen maar erger worden, verwacht de centrale bank.

Grote Britse bedrijven waarschuwden al eerder voor de gevolgen van een zogeheten Brexit. Sommige Britse dienstverleners zeggen dat hun klanten afwachtend zijn met het sluiten van nieuwe contracten in aanloop naar het referendum, schrijft persbureau Bloomberg. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van