Ga naar de inhoud
Klachtenstroom

Consumentenbond raadt bestellen bij webwinkel Refurbished af

Foto ter illustratie. Beeld © ANP

Er komen zoveel klachten binnen over de webwinkel Refurbished.nl, dat de Consumentenbond afraadt om er te bestellen. De bond spreekt van 'een aanhoudende stroom klachten'.

Volgens de klagers levert de webwinkel bestellingen niet of niet op tijd. Ook betaalt het bedrijf volgens de bond te laat of zelfs helemaal niet terug als bestellingen geannuleerd worden en is de klantenservice slecht bereikbaar, zegt de Consumentenbond.

Door de klachtenstroom eiste de Consumentenbond eerder dat het bedrijf de verkoop van producten zou staken totdat alle achterstanden in leveringen en terugbetalingen waren weggewerkt.

'Vandaag besteld, morgen in huis'

Het bedrijf zegt wel maatregelen te nemen zoals het op de website vermelden 'vandaag besteld, morgen verzonden', maar dat is volgens de consumentenorganisatie niet voldoende. De website is vanochtend nog niet aanpast. Op meerdere plaatsen staat nog 'vandaag besteld, morgen in huis'.

De webshop zegt klanten direct in contact te brengen met leveranciers, om de klachten op te lossen. Daar is de Consumentenbond het niet mee eens. "Het bedrijf is zélf verantwoordelijk voor een goede afhandeling van de bestellingen en klachten."