Ga naar de inhoud
Verrassing bij rechtszaak

Verpleegkundige terecht ontslagen na te hard rijden en privégebruik ambulance

Een ambulance rijdt door Amsterdam. Foto ter illustratie. Beeld © ANP

Een verpleegkundige die meerdere keren te hard reed met een ambulance en de ziekenwagen ook buiten werktijd mee naar huis nam, is terecht ontslagen. De snelheidsovertredingen varieerden van enkele kilometers tot 55 kilometer per uur te hard. Opvallend: bij de rechtszaak kwam naar buiten dat de man eerder was veroordeeld voor ontucht met patiënten.

De 34-jarige man werkte sinds oktober 2020 voor Ambulance Amsterdam als verpleegkundige, waar hij exclusief toeslagen bijna 4000 euro per maand verdiende.

De man was niet aangenomen als chauffeur. Hij had wel een C1-rijbewijs, waarmee hij bevoegd was om met een ziekenwagen te rijden, maar beschikte verder niet over de vereiste opleiding.

Over de vluchtstrook

Zijn werkgever kreeg verschillende klachten, onder meer van een collega die stelde dat de man de ambulance onbeheerd in de wasstraat had achtergelaten met de sleutels er nog in. Verder was er een melding dat de man zonder patiënt veel te hard had gereden, waarbij hij ook over de vluchtstrook reed.

Reden voor een onderzoek door wagenparkbeheer, waaruit bleek dat de man zijn tag, nodig om te rijden, zestien keer had gebruikt. Dertien keer daarvan reed hij te hard. Hij had de ziekenwagen ook vier keer buiten werktijd gebruikt, één keer om mee naar huis te rijden.

Terecht
Lees ook:
Terecht ontslag voor ziekelijk klagende trambestuurder

Bij een gesprek met de afdeling personeelszaken stelde de man dat er vaker collega's te hard reden. "Er zijn meerdere collega’s die te snel rijden, daar ben ik er één van." Hij werd daarna geschorst, op basis van zijn houding.

Ambulance Amsterdam bood hem in augustus 2022 een vaststellingsovereenkomst aan om het arbeidscontract te beëindigen, maar dat wilde de verpleegkundige in eerste instantie niet. Een paar maanden later kwamen ze er alsnog uit en werd ook afgesproken dat beide partijen naar buiten toe geen negatieve uitspraken over elkaar zouden doen.

Sollicitatie

Volgens de man hield zijn werkgever zich daar niet aan, onder meer door aan iemand van de ambulancedienst in Den Haag, die daar telefonisch naar vroeg, te bevestigen dat de man op non-actief was gesteld, waarbij ook werd gezegd dat het niet lag aan zijn kwaliteiten als verpleegkundige. 

De verpleegkundige spande alsnog een rechtszaak aan, waarin hij om een ontslagvergoeding van een ton (ongeveer twee jaarsalarissen) vroeg. Nadat de rechter dit verzoek had afgewezen, ging hij in hoger beroep.

Zorgverlener
Lees ook:
Zorgverlener ten onrechte ontslagen na kritiek op coronabeleid werkgever

Hij stelde dat hij niet meer aan werk kon komen, ook zou er geen toestemming zijn geweest om gegevens uit de zogeheten black box van de ziekenwagen en zijn persoonlijke tag te gebruiken voor controle van zijn rijgedrag. Het bewijs zou daardoor niet geldig zijn.

De verpleegkundige stelde ook nooit te zijn gewaarschuwd over zijn rijgedrag, terwijl zijn leidinggevende een keer was meegereden en er niets van zei. Daardoor zou stilzwijgend zijn ingestemd met deze manier van rijden, stelde hij.

Gedragscode

Het gerechtshof kijkt daar anders naar. Het rijgedrag bekijken via de tag mocht wel. En de man wist dat in de gedragscode stond dat hij zonder noodzaak niet te hard mocht rijden. Ook had hij geen toestemming om de ziekenwagen mee te nemen buiten werktijd.

De man mag worden ontslagen. Daar komt bij dat bij de rechtszaak bleek dat de verpleegkundige in december 2021 was veroordeeld tot drie maanden cel, met een proeftijd van drie jaar, omdat hij ontucht had gepleegd met twee patiënten.

Beroepsverbod

Hij mocht drie jaar niet meer als verpleegkundige werken, maar was tegen dit vonnis in hoger beroep gegaan. Daarom was het beroepsverbod nog niet ingegaan.

De man stelde dat Ambulance Amsterdam dit wist, maar daarin ging de rechter niet mee. Steker nog: volgens de gedragscode had hij moeten melden dat hij van een misdrijf werd verdacht. De man krijgt dus geen ontslagvergoeding.

Ontslag
Lees ook:
Ontslag voor bellende en sms'ende ambulancechauffeur