Ga naar de inhoud
Genoeg concurrentie

ACM: Mediamarkt mag acht winkels failliet BCC overnemen

Filialen van BCC en MediaMarkt in Hengelo. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / VINCENT JANNINK

Acht winkels van de failliete elektronicaketen BCC mogen worden overgenomen door Mediamarkt. Consumentenwaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft daarvoor groen licht omdat er na de overname genoeg concurrentie overblijft op de markt voor consumentenelektronica.

Het gaat om winkels in Amsterdam, Barendrecht, Beek, Beverwijk, Delft, Hilversum, Nijmegen en Zoeterwoude. Eerder werd al duidelijk dat een volledige doorstart van BCC er niet in zat. De curatoren waren in overleg met meerdere partijen, maar die hadden alleen interesse in losse onderdelen van BCC.

Niet te groot

In totaal had BCC 57 winkels in Nederland, het is nog niet duidelijk wat er met de andere winkels gaat gebeuren. In de winkels die Mediamarkt wil overnemen zal de werkgelegenheid 'zoveel mogelijk' behouden worden, zei Mediamarkt eerder tegen RTL Z.

Met de overname zal Mediamarkt groeien van 48 naar 56 winkels in Nederland. Daarom moest de ACM oordelen of de keten niet te groot wordt, maar dat blijkt dus niet het geval.

Mediamarkt
Lees ook:
Mediamarkt aast op 9 winkels van failliet BCC

In september ging BCC failliet. De keten leed toen al jarenlang verlies en had eerder uitstel van betaling aangevraagd. BCC had moeite om te concurreren met de opkomst van webwinkels als Bol.com en Coolblue.

Curatoren
Lees ook:
Curatoren BCC starten 'diepgaand onderzoek' naar pensioengeld