Ga naar de inhoud
'Serieuze interesse'

Mediamarkt aast op 9 winkels van failliet BCC

Een van de 58 vestigingen van BCC. Beeld © RTL Z

Mediamarkt heeft 'serieuze' interesse in de overname van negen winkels van het failliete BCC. Op dit moment worden daarover gesprekken gevoerd in de winkels, ook het personeel wordt daarbij betrokken.

Dat blijkt uit een intern bericht aan het personeel van BCC, ingezien door RTL Nieuws. Drie bronnen die meer weten van de afwikkeling van het faillissement bevestigen de authenticiteit van het bericht.

Vergevorderde gesprekken

Mediamarkt heeft 'vergevorderde gesprekken' met de curatoren van BCC, dat vorige maand failliet werd verklaard. Die gesprekken vinden op dit moment zelfs in de winkels van verschillende steden plaats, om ook met het personeel van de winkels te kunnen overleggen.

Om welke filialen het gaat is nog niet met zekerheid te zeggen, maar er is interesse getoond in zaken in Amsterdam, Hilversum, Barendrecht, Beek, Beverwijk, Delft, Muiden, Nijmegen en Zoeterwoude.

'Werkgelegenheid behouden'

Mediamarkt is niet verplicht om medewerkers van BCC over te nemen, maar heeft wel de wens om met hen in gesprek te gaan en 'zo veel mogelijk' werkgelegenheid te behouden. Mediamarkt bevestigt de plannen desgevraagd, maar kan niet bevestigen om hoeveel winkels of welke het gaat. "We zijn op zoek naar uitbreiding, de winkels van BCC zijn hiervoor een optie", zegt een woordvoerder.

Ook andere personeelsleden van winkels, die niet binnen de gesprekken vallen, worden aangemoedigd om zich te melden bij Mediamarkt.

57 winkels

Met 57 winkels en zo’n 1000 werknemers was BCC een van de grootste elektronicaketens in Nederland. De mogelijke overname van 9 winkels staat in schril contrast bij dat aantal. Eerder schreef RTL Nieuws al dat een volledige doorstart van BCC er niet in zit.

Meerdere partijen toonden interesse in een overname, maar alleen in delen van het bedrijf, zoals bepaalde winkels en de webshop. Volgens de curatoren wordt er over een doorstart van andere onderdelen van het bedrijf nog gesproken.

Curatoren:
Lees ook:
Curatoren: geen volledige doorstart BCC, hooguit onderdelen

BCC is sinds 2020 in handen van Mirage Retail Group, het bedrijf achter Blokker en Intertoys. Die ketens werden recent in de etalage gezet. Dat is voor BCC na het faillissement niet meer nodig, al werd ook gepoogd om de al jaren kwakkelende keten te verkopen.

Eerder deze week kwam er tijdelijk een einde aan de faillissementsverkoop in de fysieke winkels van BCC. Die uitverkoop trok hordes koopjesjagers en dat leidde tot spanningen en agressiviteit in de winkels die daarom dicht gingen. Inmiddels zijn veel winkels weer open.

Failliet
Lees meer:
Failliet BCC sluit alle vestigingen wegens drukte en agressie in winkels