Ga naar de inhoud
Betalen lukte vaak niet

Landelijke pinstoring zorgt voor veel klachten

Een bord bij een supermarkt bij een pinstoring op 23 oktober 2020. Beeld © ANP / Ginopress

Een landelijke pinstoring zorgde vanmiddag voor veel klachten en ongemak bij mensen die hun boodschappen, lunch of benzine wilden afrekenen. De storing duurde ongeveer 40 minuten, meldt Betaalvereniging Nederland (BVN) aan RTL Nieuws.

"De pinstoring was waarschijnlijk het gevolg van het tijdelijk uitvallen van een interne netwerkverbinding bij één van de transactieverwerkers die in Nederland actief zijn", zegt de Betaalvereniging. 

Beperkte gevolgen 

"Omdat pinbetalingen via verschillende transactieverwerkers en verschillende verbindingen en systemen lopen, zal slechts een deel van alle winkelkassa’s hinder hebben ondervonden van deze storing."

Het is onduidelijk om welke verwerker het gaat, dat wil woordvoerder Berend Jan Beugel van de belangenorganisatie niet zeggen. Dat is zo afgesproken met de bedrijven die bij de belangenorganisatie zijn afgesloten.

Veel meldingen

Op de website Allestoringen.nl werden rond het middaguur veel meldingen over de storing gedaan. 

Winkeliers
Lees ook:
Winkeliers moeten klanten wegsturen vanwege pinstoring: 'Dit is klap op klap'

Update 13.05 uur:

In een eerder versie van dit bericht stond dat het waarschijnlijk om betalingsverwerker CCV ging. Een woordvoerder van dat bedrijf zei dat er problemen waren en dat die veroorzaakt werden door een storing bij KPN. Diezelfde woordvoerder meldde later dat dit onjuiste informatie was. Het bericht is daarom aangepast. 

Bron: RTL Z