Ga naar de inhoud
'Heel concreet'

Curatoren VanMoof in gesprek met 'serieuze gegadigden' voor doorstart

Een klant staat voor een dichte deur bij het VanMoof-hoofdkantoor. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

De curatoren van de failliete fietsenfabrikant VanMoof zijn optimistisch over een doorstart. Er worden concrete gesprekken gevoerd met 'serieuze gegadigden' over een overname van het failliete Amsterdamse bedrijf. Dat melden de curatoren aan RTL Z.

Om welke gegadigden het gaat en hoever de gesprekken gevorderd zijn, is onduidelijk. "Doorstartproces is heel concreet met diverse serieuze gegadigden", is het enige dat de curatoren laten weten. "We zullen pas na verkoopproces naar buiten treden."

Online circuleren berichten dat er interesse zou zijn van een Duits bedrijf. Ook fietsfabrikanten Giant en Trek zouden hun oog op het failliete bedrijf hebben laten vallen. 

Faillissement

Het bedrijf, bekend vanwege de opvallende e-bikes, werd eerder deze week failliet verklaard. VanMoof kon de rekeningen niet meer betalen en het lukte niet om nieuwe investeerders te vinden. 

 

Hoe
Lees ook:
Hoe het sprookje van VanMoof eindigde in een nachtmerrie

Er werd eerst nog gekeken of het bedrijf een doorstart kon maken, maar dat bleek al snel onhaalbaar. De winkels van VanMoof werden gesloten, met de fietsen die daar voor reparatie waren heengebracht er soms nog in. 

Dure onderdelen, veel reparaties

De broers Taco en Ties Carlier richtten het bedrijf in 2009 op om 'de perfecte stadsfiets' te maken. De fietsen trokken vooral de aandacht door hun minimalistische ontwerp.

Omdat veel onderdelen exclusief voor de VanMoof werden gemaakt, waren grote investeringen nodig. Ook leverde dat meer reparatiewerk op dan waar het bedrijf op had gerekend. 

Bezitters
Lees ook:
Bezitters VanMoof-fiets hoeven nergens op te rekenen: geen reparatie of geld terug