Ga naar de inhoud
Spreiding van reizigers

Deze zomer verplicht reserveren voor treinreis naar Duitsland

De intercity vanaf Amsterdam naar Brussel, ter illustratie. Beeld © ANP / Rob Engelaar

Even spontaan met de trein naar Brussel, Antwerpen of Berlijn? Dat zal vanaf de zomer niet meer mogelijk zijn. De NS wil overvolle treinen, zoals vorige zomer, voorkomen en probeert de drukte nu in te dammen door reizigers te dwingen om te reserveren of om een bepaalde trein te nemen.

De NS komt met deze maatregelen nadat vorig jaar een recordaantal mensen een internationale trip boekte bij het vervoersbedrijf. Deze grote drukte leidde tot problemen in de zomer, aldus het bedrijf. Regelmatig was er voor reizigers geen plek meer in de trein.

Reserveren in specifieke trein

Om dit probleem op te lossen moet je in de zomer niet alleen een kaartje vooraf kopen, maar ook een plek in een specifieke trein reserveren. In ieder geval voor reizen naar Duitsland.

In de periode van 17 juni tot en met 18 augustus mag je alleen mee met de internationale treinen (ICE) als je een stoel hebt gereserveerd. 

'Kabinet
Lees ook:
'Kabinet moet gebruik internationale treinreizen stimuleren'

En ook voor reizigers naar België wordt de keuze welke trein je neemt ingedamd. Wie een Early Bird-kaartje naar Antwerpen of Brussel koopt, mag niet meer zomaar iedere willekeurige intercity richting België nemen.

Gelijker verdeeld

Reizigers moeten bij aankoop een specifieke trein kiezen. Als de bewuste trein uitvalt, mogen reizigers wel de volgende trein nemen. Op die manier wil NS ervoor zorgen dat reizigers gelijkmatig over de treinen verdeeld zijn. 

De maatregel gaat in vanaf 11 juni, vertelt een woordvoerder van de NS. Hoe lang reizigers aan een bepaalde trein gebonden zijn, is nog onduidelijk.

De
Lees ook:
De trein is allang niet meer veel duurder dan het vliegtuig

Omdat de treinen op het traject richting Brussel structureel te druk zijn, zal de maatregel in ieder geval gelden totdat de nieuwe intercity's van de NS ingezet kunnen worden. Dat is naar verwachting pas na 2024. Met deze treinen wordt op dit moment nog proefgedraaid op het Nederlandse spoor.