Ga naar de inhoud
Na overname Credit Suisse

Ex-ING-topman Ralph Hamers alweer weg bij Zwitserse bank UBS

Ralph Hamers Beeld © ANP / EPA / Walter Bieri

De Nederlander Ralph Hamers, vooral bekend als oud-topman van ING, vertrekt na ruim twee jaar al weer als topman van de Zwitserse bank UBS. Hij wordt opgevolgd door de Zwitser Sergio Ermotti, die tevens zijn voorganger was. In hem heeft de bank meer vertrouwen dat hij het opslokken van de onlangs overgenomen Credit Suisse in goede banen kan leiden.

"We hebben deze beslissing genomen in het licht van de nieuwe uitdagingen en prioriteiten die UBS te wachten staan na de overname van Credit Suisse", schrijft de raad van commissarissen van de Zwitserse bank. Die overname kwam rond op 19 maart en was nodig omdat Credit Suisse op omvallen stond.

Gevraagd om te vertrekken

Ermotti begint officieel al op 5 april. Hamers is gevraagd om af te treden en heeft daarmee ingestemd. Zijn vertrek is volgens de persverklaring in het belang van het nieuwe bedrijf dat is ontstaan door de overname. 

Hamers blijft nog wel een tijdje aan om de overnamedeal goed af te ronden en de wisseling van de wacht soepel te laten verlopen. Hoe lang die periode is, meldt de bank niet. 

Ralph
Lees ook:
Ralph Hamers verdiende in 1,5 jaar bij UBS al meer dan ooit bij ING

Op zich hoeft Ermotti ook niet al te lang ingewerkt te worden. Hij was tot Hamers de topman werd namelijk negen jaar topman bij de Zwitserse bankreus. UBS roemt hem om zijn prestaties in die tijd, waarin hij de bank 'succesvol door de financiële crisis loodste'.

Ervaring in de sector

Deze ervaring opgeteld bij zijn 'diepgaande kennis' van de Zwitserse financiële sector maken hem de ideale man om de integratie van Credit Suisse te managen. Hij moet nog wel even zijn baan opzeggen bij de Zwitserse verzekeraar Swiss Re, waar hij nu topman is. 

UBS
Lees ook:
UBS neemt Credit Suisse over voor 3 miljard euro