Ga naar de inhoud
Klant niet geïnformeerd

Eneco betaalde te weinig voor zonnestroom: '50.000 klanten gecompenseerd'

Het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam. Beeld © ANP Foto

Klanten van Eneco krijgen al sinds september een veel kleinere terugleververgoeding voor zonnestroom, maar de meesten zijn daar pas deze week over geïnformeerd. Zo'n 50.000 klanten komen daarom 'mogelijk' in aanmerking voor compensatie, zegt het bedrijf.

In september vorig jaar werd de zogenoemde terugleververgoeding voor zonnestroom, die mensen met zonnepanelen krijgen als ze stroom terugleveren aan het stroomnet, teruggeschroefd naar 9 cent per kilowattuur. Alleen voor klanten met een vast contract, waarbij het tarief langer vaststaat, mocht dat niet zomaar.

Het bedrijf, met meer dan vijf miljoen klanten, informeerde destijds alleen klanten die recht hadden op de vergoeding, zegt Rianne de Voogt, woordvoerder bij Eneco. "Maar dat had anders gemoeten", zegt ze. Eigenlijk had iedereen het moeten weten, ook omdat er sindsdien klanten bij zijn gekomen met zonnepanelen en sommige mensen meer terugleveren dan zij verbruiken.

Gekoppeld aan stroomprijs

Voor september was de terugleververgoeding nog gekoppeld aan de stroomprijs. Voor elke kilowattuur aan stroom die niet werd verbruikt, kregen ze evenveel terug als ze moesten betalen voor afname. Door de gestegen energieprijzen liep dat op tot meer dan 50 eurocent per kilowattuur.

Prijzen
Lees ook:
Prijzen voor energie dalen verder: Budget Energie fors onder prijsplafond

Omdat niet alle klanten juist zijn geïnformeerd terwijl ze daar wel recht op hadden, wordt een deel gecompenseerd, zegt Eneco. Het gaat om klanten die tussen 5 september vorig jaar en 30 april van dit jaar voor het eerst in aanmerking komen voor de terugleververgoeding. Volgens De Voogt gaat het mogelijk om zo'n 50.000 mensen.

Berekening na jaarnota

Zij krijgen het stroomtarief dat ze betaalden ook terug als vergoeding en binnen de voorwaarden van het contract van de klant. Om hoeveel geld het precies gaat, kan Eneco niet zeggen. Dat moet blijken nadat de klanten hun jaarafrekening hebben ontvangen. Dan kan aan de hand van het verbruik worden berekend hoeveel zij terugkrijgen.

Wie recht heeft op een hogere vergoeding, krijgt de compensatie in twee delen, zegt het bedrijf tegen zijn klanten. Het eerste deel binnen drie maanden en berekend op basis van de laatste jaarnota, het tweede deel binnen drie maanden na de jaarnota over dit jaar, in november.

Nieuw tarief per 1 mei

Vanaf 1 mei geldt het nieuwe teruglevertarief van 9 cent wel voor de betreffende klanten. Door de wijziging van de voorwaarden mogen klanten een energiecontract, onder de geldende voorwaarden, kosteloos opzeggen of wijzigen, aldus Eneco.

Eerder verlaagden energiebedrijven Oxxio en Woonenergie ook hun vergoeding. Ook bij Oxxio werden sommige klanten ook niet tijdig geïnformeerd.

Vaker
Lees ook:
Vaker stroomuitval en knipperende lichten door overvol stroomnet