Ga naar de inhoud
Luxepositie

Sterrenrestaurants zitten vol, ondanks hogere prijzen: 'Sky is the limit'

Beeld © ANP

Nederlandse sterrenrestaurants hebben weinig last van de inflatie. Ze hebben hun prijzen wel moeten verhogen, maar het wordt er daardoor niet minder druk.

Dat blijkt uit een rondgang van het ANP langs verschillende restaurants die zijn bekroond met Michelinsterren.

'Luxepositie' 

Driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle zegt dat de reserveringen 'al tot aardig ver in de toekomst' vol zitten. "Wat dat betreft hebben wij met ons restaurant zeker geen moeite om gasten aan te trekken. Een prachtige luxepositie."

Aan de Poel in Amstelveen, met twee sterren, laat weten dat de zaken uitstekend gaan. "Het gaat eerlijk gezegd erg goed met de reserveringen. We zijn erg tevreden met hoe het gaat."

Betalen
Lees ook:
Betalen om te reserveren: restaurants stappen over op aanbetalingen door no-shows

Parkheuvel in Rotterdam, dat ook twee sterren heeft, geeft aan dat de omzet dit jaar verder stijgt. "Als gasten eenmaal binnen zijn dan is de 'sky the limit'. De mensen die bij ons komen kunnen zich dat veroorloven en willen genieten." Ook bij tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat gaan de zaken prima. "Het restaurant draait lekker door."

Maar ook sterrenzaken ontkomen niet aan de hogere prijzen voor levensmiddelen en energie.  "We vragen natuurlijk hogere prijzen, dat kan niet anders. Maar mensen weten waar ze voor komen dus dat raakt ons niet", aldus Parkheuvel.