Ga naar de inhoud
'Bittere pil'

Kledingmerk Scotch & Soda vraagt faillissement aan voor Nederlandse tak

Scotch & Soda Beeld © ANP

Kledingmerk Scotch & Soda heeft faillissement aangevraagd voor de Nederlandse tak van het bedrijf. Het merk, eigendom van de Amerikaanse investeerder Sun Capital, heeft last van de hoge inflatie en gestegen kosten.

Ook de coronapandemie en sluiting van de winkels zorgden voor 'ernstige problemen met de cashflow', zo schrijft het FD. Curator Jasper Berkenbosch spreekt van een 'bittere pil' voor een echt Nederlands merk.

Scotch & Soda heeft zo'n tweehonderd winkels in onder meer Frankrijk en de VS. Er werken ongeveer tweeduizend mensen bij het bedrijf, waarvan achthonderd in Nederland. 

Het faillissement betreft alleen het Nederlandse deel, zegt het bedrijf. De 31 winkels in Nederland blijven voorlopig open. De mogelijkheden voor een doorstart worden daarbij onderzocht. 

Verkoop onderzocht

Eind februari meldde Sky News al dat eigenaar Sun Capital de verkoop van het merk onderzocht. Tijdens de coronapandemie investeerde dat bedrijf nog in het merk en werd een lening omgezet in aandelen om de lastige tijd door te komen.

Scotch & Soda is sinds 2011 in handen van Sun Capital, dat bedrijf was tot het faillissement in 2015 ook eigenaar van warenhuis V&D.

'Eigenaar
Lees ook:
'Eigenaar kledingmerk Scotch & Soda bereidt verkoop voor'