Ga naar de inhoud
'Inflatiecorrectie'

Ziggo verhoogt de prijzen met 8,5 procent: 'Niet mals'

Een monteur van Ziggo bij zijn busje. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Anton Kappers

Vervelend nieuws voor Ziggo-klanten. De prijzen gaan per 1 juli gemiddeld met maar liefst 8,5 procent omhoog bij de tv- en telefonieaanbieder.

De tariefsverhoging geldt voor de pakketdiensten van Ziggo. Zo betaal je straks voor het 'Alles-in-1 Start'-pakket niet 59 euro per maand, maar 64,25. Dat is op een haar na 9 procent meer.

Het tarief voor het 'Internet en TV Complete'-pakket wordt zelfs 9,2 procent duurder. Daarvoor betalen klanten straks niet 70,50 euro per maand, maar 77 euro.

Inflatiecorrectie

Klanten van Ziggo klagen op sociale media over de forse tariefsverhoging. "Je kunt inderdaad zeggen dat het niet mals is", reageert de webcare van het bedrijf op een klacht van een klant. 

Maar volgens Ziggo is het bedrijf genoodzaakt om de prijzen op te voeren, omdat het zelf ook met stijgende kosten te maken heeft. "Als de prijzen in Nederland stijgen, dan stijgen ook onze kosten. Om te zorgen dat je iedere dag een stabiele verbinding hebt, gebruiken we veel energie voor het netwerk en de datacenters. Ook de kosten van materiaal voor het leveren van diensten en onderhoud zijn sinds vorig jaar gestegen", schrijft Ziggo.

Bellen ook duurder

Ook bellen wordt duurder. Het abonnementstarief voor vast bellen stijgt van 34,95 euro naar 38,40 euro: een stijging van 9.9 procent.

Klanten die nog niet aan het einde van hun contract zijn, kunnen de tariefsverhoging niet als argument gebruiken om het contract op te zeggen. Als je een contract voor onbepaalde tijd hebt, kan dat wel.