Economie

Geld belangrijkste motivatie om energie te besparen

08 september 2015 06:10 Aangepast: 08 september 2015 16:33

Nederlanders letten minder op hun energieverbruik dan een jaar geleden. Als ze dat wel doen, is de reden weinig verrassend: geld.

Voor 95 procent van de ondervraagden in een onderzoek van energieleverancier Eon is geld de belangrijkste reden om op het energiegebruik te letten. Vorig jaar was dat nog 61 procent. Een omgekeerde trend is zichtbaar bij het bewust omgaan met energie: vorig jaar zei 94 procent op het energieverbruik te letten, die jaar daalde dat naar 78 procent. 

Volgens het energiebedrijf komt dat vooral doordat Nederlanders zich niet erg aangetrokken voelen tot duurzame innovaties. Zo heeft 3 procent van de Nederlanders een zonneboiler in huis. Ook voor zonnepanelen lopen we nog niet warm, 6 procent van de huishoudens heeft er één.

Besparende douchekop en dubbel glas
Tijdens het douchen zijn we daarentegen wel graag energiezuinig; 55 procent heeft een besparende douchekop. Verder heeft 86 procent dubbelglas en 64 procent isolatiemateriaal verwerkt in zijn huis. Vier van de vijf mensen controleert bij het verlaten van het huis of alle apparaten uitstaan. 70 procent zet ook alle lampen en de televisie uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van