Ga naar de inhoud
Personeelstekort

We wisselen vaker van baan: 'Nu ben ik vaker in het weekend vrij'

Jurian Meijntjes veranderde van baan. Beeld © RTL Nieuws

Nog nooit wisselden zoveel werknemers van baan. In het derde kwartaal van 2022 gingen 404.000 werknemers aan de slag bij een nieuwe werkgever, zo becijferde het UWV. Dat is een verdubbeling als je het vergelijkt met tien jaar geleden. De risico's zijn door de krappe arbeidsmarkt minder groot, zegt de instantie. Ook krijg je bij de nieuwe baas soms een hoger loon.

Amerika kent The Great Resignation. Sinds 2021 nemen Amerikanen massaal ontslag, nadat ze tijdens de coronacrisis meer tijd hadden om na te denken wat ze wilden met hun leven. In Nederland heeft een kleinere versie hiervan plaatsgevonden, stelt het UWV. In het derde kwartaal van 2022 steeg het aantal werknemers dat een nieuwe werkgever had met 5,3 procent in vergelijking met het kwartaal ervoor.

"In Nederland zijn we kampioen deeltijdwerken. De werk-privébalans is beter dan in Amerika", zo stelt internationaal arbeidsmarktadviseur Michel van Smoorenburg van het UWV. "We zijn kampioen deeltijdwerk en er is geen land in Europa waar zo vaak vanuit thuis wordt gewerkt. In Nederland ligt de verklaring voor de vele baanwisselingen daarom vooral bij de toegenomen krapte op de arbeidsmarkt."

Hoger loon

In een krappe arbeidsmarkt wisselen werknemers sneller van baan. De risico's zijn dan minder groot dan bij een overstap in een ruime arbeidsmarkt. Van Smoorenburg: "Werknemers herzien hun eigen baan en wegen de voor- en nadelen van een overstap af. Hier spelen dan een mogelijk hoger loon, meer ontwikkelingsmogelijkheden of gunstigere andere arbeidsvoorwaarden een rol in."

Betere werk-privébalans

In het afgelopen jaar wisselden in totaal bijna 1,5 miljoen mensen van werkgever. Dat is zo'n 1 op de 5 werknemers in Nederland. Eén van hen is Jurian Meijntjes (44). Hij werkte zeven jaar lang als sales manager voor voetbalclub PEC Zwolle. "Bij zo'n voetbalclub ben je soort publiek bezit. Ik had 125 zakenrelaties onder me en stond altijd aan. Iedereen belt je de hele dag, ook 's avonds, als je in de supermarkt bent. Elk weekend waren er wedstrijden en ik was weinig thuis."

Sinds oktober werkt Meijntjes als commercieel manager bij marketingbureau Roskom, waar hij meteen een vast contract kreeg. Het salaris is volgens hem vergelijkbaar. "Maar het gaat me om de betere werk-privébalans. Ik hoef nu niet meer elk weekend te werken zoals bij voetbalclub. Ik ben vaker bij mijn vriendin en onze kinderen."

Overigens wisselden werknemers begin 2020, toen de coronacrisis uitbrak, minder vaak van werkgever. Dat had te maken met onzekerheid over de toekomst en minder kansen op de arbeidsmarkt. "Maar toen de arbeidsmarkt zich herstelde van de pandemie, nam het percentage mensen dat van werkgever veranderde structureel toe", aldus het UWV.

Personeelstekort
Lees ook:
Personeelstekort bedreigt maakindustrie: 'Duizenden onvervulbare vacatures'