Ga naar de inhoud
'Energiekosten te hoog'

Kwekerij in Groningen helpt personeel aan nieuwe baan na sluiting: 'Willen iets terugdoen'

Het familiebedrijf teelt orchideeën in kassen. Beeld © Eigen foto

Een Groningse bloemenkwekerij vraagt bedrijven in de regio om hun personeel over te nemen. Zelf zegt het familiebedrijf na drie generaties te moeten stoppen vanwege de hoge energiekosten. "We worden overspoeld met reacties."

Ruim twaalf hectare - of zoals ze zelf zeggen 'zes voetbalvelden' - aan kassen vol sierplanten. Nog even en de stekker gaat er definitief uit bij bloemenkweker Aardse Orchids in het Groningse Zuidbroek, met jaarlijks zo'n 7 miljoen planten een van de grotere tuinders in het noorden.

Daarmee komen in één klap ruim 120 personeelsleden op straat te staan, waarvan circa de helft in vaste dienst is en de rest werkt via een uitzendbureau. Het gaat volgens het bedrijf voor het overgrote deel om arbeidsmigranten uit voornamelijk Polen en Roemenië, die zich in Nederland gevestigd hebben. De rest bestaat uit mensen uit de regio.

'Kunnen meer dan ze denken'

"Deze mensen werken hard voor ons", vertelt Liesbeth Aardse, die zich onder meer bezighoudt met de personeelszaken van het bedrijf. "Onze mensen zijn altijd heel goed geweest voor ons, nu willen we graag iets terugdoen door hen waar mogelijk te begeleiden. Arbeidsmigranten zien niet altijd welke mogelijkheden er op de arbeidsmarkt zijn en kunnen vaak veel meer dan ze zelf denken."

Krapte
Lees ook:
Krapte op de arbeidsmarkt: deze werkgever betaalt je studieschuld

Het bedrijf van de familie Aardse zag afgelopen najaar de bui al hangen vanwege de sterk gestegen gasprijs. In de kassen groeien jaarlijks ruim 6 miljoen vlinderorchideeën. Daarvoor is warmte (28 graden Celsius) en dus veel energie nodig, die wordt opgewekt met gasturbines.

Sluiting

Een rendabel contract afsluiten voor de gemiddeld twaalf miljoen kubieke gas lukte niet, en dus stopt de kwekerij per 1 april. "Het is heel verdrietig dat ons bedrijf na drie generaties moet stoppen door de energiemarkt", zegt Aardse, wier opa het bedrijf in de jaren 60 oprichtte. Hoe en of het bedrijf verder gaat, kan ze op dit moment niet zeggen.

En dus richtte ze een directe oproep aan bedrijven uit Hoogezand, Veendam, Winschoten en elders in de regio: kom in contact om te kijken of onze medewerkers bij jullie passen. Aardse wil een 'vacaturebord' neerzetten zodat mensen kunnen reageren. "We zijn nog maar net begonnen, maar we worden overspoeld met reacties. Heel veel mensen willen meedenken. Dat doet ons goed."

Geen UWV

De reacties zijn zo overweldigend, dat het bedrijf ervan overtuigd is geraakt dat alle medewerkers snel aan een nieuw baan kunnen worden geholpen. De verwachting is dat veel medewerkers bij logistieke- en productiebedrijven in de regio aan de slag gaan, en dat uitkeringsinstantie UWV er dus niet aan te pas hoeft te komen.

"Een superinitiatief", zegt Hafid Ballafkih, arbeidsmarktdeskundige en lector aan de Hogeschool van Amsterdam. "Niets ten nadele van het UWV, maar als bedrijven dit zelf met elkaar kunnen afstemmen, is dat altijd beter dan dat het UWV er tussenkomt."

Minder
Lees ook:
Minder openstaande vacatures, maar krapte is nog niet voorbij

Van baan naar baan gaan kan volgens hem voorkomen dat mensen tussen wal en schip raken. "Je kan mensen dan ook verliezen", zegt Ballafkih. "Zeker ook arbeidsmigranten, die het moment kunnen aangrijpen om in een ander land te gaan werken. Ook is de neiging minder om even niks te doen. Dat is geen ramp, maar eenmaal van de arbeidsmarkt af, wordt de weg terug moeilijker."

Veel mensen gezocht

Dat terwijl nog altijd veel vacatures openstaan in Nederland. Hoewel het aantal na lange tijd weer licht afneemt, staan volgens de laatste cijfers van eind september nog altijd ruim 450.000 vacatures open. Met name in de handel, zakelijke dienstverlening en de zorg worden veel mensen gezocht.

Volgens Ballafkih zal met name die laatste sector de komende jaren voor de nodige hoofdpijn zorgen. "We vergrijzen waardoor er meer zorg nodig is. Het lukt nu al niet om mensen te vinden voor deze cruciale beroepen. Dat zal alleen maar erger worden."

Kijk verder: personeelstekort: hoe het komt, en wat we eraan kunnen doen

01:29
Op Schiphol, in het ov, bij de kinderopvang: overal zijn personeelstekorten. Het aantal banen groeit harder dan het aantal mensen dat een baan zoekt. De arbeidsmarkt is niet meer in balans. Verslaggever Gert-Jan Verstegen legt uit hoe dat zit.