Ga naar de inhoud
Bij T-Mobile en anderen

Telecombedrijven kampen met storingen: honderden meldingen

Beeld © ANP

Klanten van telecomaanbieders T-Mobile, Tele2, Simpel, Ben en Vodafone hebben rond het middaguur last van storingen op het mobiele netwerk. Dat blijkt uit vele honderden meldingen op website AlleStoringen.nl. De meeste problemen zijn inmiddels weer verholpen, zeggen de aanbieders.

Ook bij T-Mobile zelf kwamen er storingsmeldingen binnen, zo bevestigt een woordvoerder. Over de aantallen daarvan of de omvang worden echter geen uitspraken gedaan.

"Er is inderdaad sprake geweest van 'een impact' op de technologie waarmee bellen en mobiel internet mogelijk wordt gemaakt. Maar de storing is inmiddels verholpen, en de klanten kunnen weer gebruik maken van onze dienstverlening", aldus de woordvoerder.

Honderden meldingen

Onder T-Mobile vallen ook de netwerken van Tele2, Simpel en Ben. Via storingssite AlleStoringen.nl kwamen op de piek rond het middaguur ruim 1700 meldingen binnen over T-Mobile. Bij Tele2 waren dat er 465.

Ook klanten van telecomaanbieder Vodafone ondervonden hinder, zo blijkt uit meldingen op de storingssite. Volgens een woordvoerder van Vodafone betreft dat echter geen storingen op het eigen netwerk van de telecomaanbieder. 

Komen
Lees ook:
Komen providers te makkelijk weg met storingen?
Dit is een artikel van