Ga naar de inhoud
Van nul naar weinig

Ook bij de Volksbank gaat de rente iets omhoog

Een filiaal van de SNS-bank in Zaandam. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

De spaarrentes bij de Volksbank, bekend van merken als ASN Bank, SNS en Regiobank, gaan omhoog. Per 1 december krijgen spaarders rente over het saldo tot en met 50.000 euro.

Bij ASN Bank krijgen spaarders tot 20.000 euro 0,2 procent rente. Bij Regiobank en SNS gaat het tot dit saldo om 0,25 procent. Over spaartegoeden tussen de 25.000 en 50.000 euro gaat het rentetarief naar 0,15 procent bij Regiobank en SNS, bij ASN Bank gaat dit naar 0,1 procent. Boven de 50.000 euro wordt geen rente uitgekeerd.

Kleine verhoging

De renteverhogingen bij de Volksbank-merken volgen op jaren waarin er geen rente werd betaald over spaargeld. Sterker nog: banken lieten klanten die meer dan 100.000 euro op hun rekening hadden staan daar rente over betalen. 

Andere grote banken als Rabobank, ING en ABN Amro maakten eerder al bekend de rente te verhogen. Dat gebeurt in het kielzog van centrale banken, die de rentes opvoeren in hun strijd tegen de hoge inflatie.

Weinig rendement

Dat banken de rentes weer verhogen betekent niet dat spaarders slapend rijk worden. Er is nog geen enkele bank in Nederland die ook maar in de buurt komt van 1 procent rente betalen over spaargeld, blijkt uit een overzicht dat we onlangs maakten op basis van data van spaarrente.nl. 

Spaarrente
Lees ook:
Spaarrente mondjesmaat omhoog: dit krijg je bij jouw bank

1 procent rente op een spaartegoed van 10.000 euro levert op jaarbasis een schamel rendement van 100 euro op. Dat is zeker ten tijde van de hoge inflatie van het afgelopen jaar een schijntje.