Ga naar de inhoud
Oorzaak onbekend

Zuur en klonterig: Arla legt productie biologische melk stil

Arla produceert ook het Albert Heijnhuismerk melk en karnemelk. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Melk die zuur, dik en klonterig is, terwijl de houdbaarheidsdatum nog lang niet in zicht is? Zuivelbedrijf Arla, dat ook het huismerk van Albert Heijn verzorgt, kampt met problemen. De productie van biologische melk ligt stil.

Veel melkschappen in de supermarkt zijn leeg. Zuivelbedrijf Arla stopte begin deze maand met de productie van biologische melk. Zowel het eigen merk als het door Arla gemaakte huismerk van Albert Heijn voldoen niet aan de kwaliteitseisen. Het gaat om AH-melk en karnemelk in anderhalve liter pakken en AH biologische melk in één en anderhalve literpakken.

Het bedrijf laat aan RTL Nieuws weten dat de melk veel sneller bederft dan gebruikelijk. Het bedrijf tast nog in het duister als het gaat om de oorzaak en is daar naarstig naar op zoek, zo laat een woordvoerder weten. "We willen pas weer melk leveren als die voldoet aan onze kwaliteitseisen", zegt het bedrijf.

Albert
Lees ook:
Albert Heijn gaat inzetten op huismerken tegen inflatiepijn: goed voor klant én zichzelf

Alleen de melk

De problemen spelen alleen bij de biologische melk, verkocht in pakken van één en anderhalve liter. Andere Arla-producten, zoals biologische karnemelk, yoghurt, of skyr kunnen volgens Arla veilig geconsumeerd worden.

Wie een slok bedorven melk neemt, loopt ook geen gezondheidsrisico's, zegt Arla. Daarom is er ook geen grootse terugroepactie. Wel kunnen consumenten hun geld terugkrijgen mochten ze de melk in huis hebben gehaald. Ook zijn de pakken zoveel mogelijk uit de schappen gehaald.

Klanten van Albert Heijn kunnen zich melden bij hun lokale servicebalie. "We hebben voldoende alternatieven beschikbaar, zodat we aan de vraag van onze klanten kunnen voldoen", zegt een woordvoerder.

Wat is de 'eerlijke prijs' voor melk?

04:03