Ga naar de inhoud
Blijft verdachte

Jumbobaas Van Eerd vrij, hoofdverdachte witwaszaak nog vast

Beeld © ANP

Jumbo-topman Frits van Eerd, verdachte in een witwaszaak, is op vrije voeten gesteld. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Hij blijft nog wel verdachte in de zaak.

Behalve Van Eerd is ook een 57-jarige vrouw uit Gasteren vrijgelaten. De 58-jarige hoofdverdachte blijft wel vast, meldt het OM.

Vijf verdachten in deze zaak waren eerder al op vrije voeten gesteld. Het gaat om een een 48-jarige vrouw uit Gasteren, een 50-jarige vrouw uit Assen, een 33-jarige man uit Assen, een 46-jarige man uit Assen en een 68-jarige man uit Rosmalen. Allen zijn nog altijd verdachten. 

Dinsdag werden op meerdere plekken in Nederland doorzoekingen gedaan in een gezamenlijk onderzoek van onder meer de FIOD en het OM. Invallen vonden plaats in de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther, maar ook in plaatsen in Groningen en Drenthe. Volgens het Financieele Dagblad zou er beslag zijn gelegd op de woning van de 58-jarige hoofdverdachte.

Jumbo bevestigt in een reactie dat Van Eerd weer thuis is bij zijn familie. In een statement schrijft de supermarktketen: 'Het is een heftige periode voor iedereen. De komende dagen zullen we met elkaar de ontstane situatie zorgvuldig bespreken. Wij verwachten binnenkort met meer informatie te komen'.

Dit
lees ook:
Dit is het imperium van Frits van Eerd