Ga naar de inhoud
Wegens grote drukte

Easyjet schrapt deze zomer meer vluchten vanaf Schiphol

Een toestel van EasyJet op Schiphol. Beeld © ANP/Hollandse/Hoogte / Robin Utrecht

Luchtvaartmaatschappij EasyJet gaat meer vluchten schrappen op Schiphol, omdat het aantal vluchten vanaf de luchthaven moet worden verminderd.

Vanwege personeelstekorten kunnen deze zomer minder reizigers gebruikmaken van Schiphol. EasyJet zei vorige week nog details af te wachten, maar gaat nu toch al extra vluchten schrappen.

Zo wil het klanten meer tijd geven om een alternatieve vlucht te boeken. Om hoeveel vluchten het gaat is nog niet bekend. De Britse prijsvechter is een van de grotere gebruikers van Schiphol. EasyJet schrapt ook vluchten op de Londense luchthaven Gatwick.

Ook eerder al annuleringen

De maatschappij meldde een paar weken terug al dat er voor de zomer een aantal vluchten van Amsterdam naar London Gatwick en London Luton proactief was geannuleerd.

Dat was ook vanwege de grote drukte op Schiphol. Volgens een woordvoerster komt de huidige maatregel bovenop die eerdere annuleringen.

Transavia en Corendon

Onlangs werd bekend dat Transavia deze zomer 500 vluchten schrapt. Corendon verplaatst 150 vluchten naar Rotterdam en het wijkt verder uit naar de Duitse luchthavens Düsseldorf, Münster/Osnabrück en Keulen.

Personeelstekort:
Lees ook
Personeelstekort: Transavia schrapt deze zomer 500 vluchten

Schiphol maakte vorige week bekend dat er in juli gemiddeld 13.500 stoelen te veel zijn, als alle vliegtuigen helemaal vol zitten. Dat is bijna 17 procent van het aantal stoelen dat eigenlijk gemiddeld per dag ingepland stond. De slotcoördinator van de luchthaven bepaalt vervolgens wat dat per luchtvaartmaatschappij gaat betekenen.

Dit is een artikel van