Ga naar de inhoud
+13 procent

Aandeel ABN Amro schiet omhoog door overnamegeruchten

Een filiaal van ABN in Zaandam. Beeld © ANP

De beurskoers van ABN Amro spuit omhoog vanmiddag na geruchten dat de Franse bank BNP Paribas op een overname zou azen. Het aandeel werd in een klap 13 procent meer waard.

Persbureau Bloomberg meldt dat de Franse bank contact heeft gezocht met de Nederlandse overheid om een eventuele verkoop te bespreken.

56 procent in staatshanden

ABN Amro werd als de Nederlandse tak van Fortis (waar ABN eerder in op was gegaan) in 2008 genationaliseerd door de Nederlandse overheid, om een faillissement te voorkomen. Sindsdien is de bank deels in staatshanden.

Sinds 2015 wordt de bank in plukjes naar de beurs gebracht, maar dat gaat niet al te snel. De staat heeft nog altijd een meerderheidsbelang van ruim 56 procent in de bank.

Aandeleninkoop
Lees ook:
Aandeleninkoop en dividend ABN levert staat 605 miljoen op

Niet concreet

Hoewel de hoop bij beleggers duidelijk is aangewakkerd, lijkt er nog niet zo heel veel aan de hand. Volgens ingewijden zijn de gesprekken tussen BNP en het ministerie van Financiën niet concreet geworden. Van onderhandelingen zou geen sprake zijn.

Het ministerie laat weten al zolang het aandeelhouder van ABN is regelmatig gesprekken te voeren met marktpartijen, en wil verder weinig kwijt.

ABN Amro houdt de kaken stijf op elkaar. Een woordvoerder wil er 'helemaal niks' over zeggen.

Dit is een artikel van