Ga naar de inhoud
Personeelstekort

Corendon verplaatst 150 vluchten van Schiphol naar Rotterdam door chaos

Een vliegtuig van Corendon op Schiphol. Beeld © ANP

Reisorganisatie Corendon is de onzekerheid beu en heeft besloten om 150 vluchten die in de maanden juli en augustus zouden vertrekken vanaf Schiphol te verplaatsen naar Rotterdam. Ook worden er nog eens 35 vluchten geschrapt door ze samen te voegen met andere vluchten of te verplaatsen naar andere regionale vliegvelden.

Dat heeft Corendon zojuist bekendgemaakt.

Niet afwachten

Door personeelstekorten op Schiphol kan de luchthaven veel minder passagiers aan deze zomer dan waarop was gerekend. "Dat zal grote gevolgen hebben voor de zomervakanties van veel Nederlanders. Hoewel het nog niet vaststaat hoeveel vluchten iedere luchtvaartmaatschappij moet inleveren, heeft Corendon ervoor gekozen om dit niet af te wachten", schrijft de organisatie.

 

KLM
Lees ook:
KLM laat duizenden passagiers achter op Europese vliegvelden vanwege chaos Schiphol

Volgens het bedrijf is er direct na de chaos in de meivakantie begonnen met de voorbereiding om vluchten te verplaatsen. Het luchthaven in Rotterdam heeft inmiddels bevestigd aan Corendon dat het de extra vluchten kan verwerken.

Alternatief is slechter

"We begrijpen dat sommige klanten het vervelend vinden om vanaf een andere luchthaven te vertrekken, maar het is een beter alternatief dan de hele vakantie te moeten annuleren", aldus Corendon-topman Steven van der Heijden.

Welke vluchten er precies verplaatst of samengevoegd worden is nog niet bekend.

100.000 vakanties vanaf Duitsland

Eerder maakte Corendon al bekend dat het 100.000 vakanties laat vertrekken vanaf een aantal Duitse vliegvelden die net over de grens met Nederland liggen. Ook dat was al een reactie op de problemen op Schiphol.

Corendon
Lees ook:
Corendon wijkt uit naar Duitse luchthavens om chaos Schiphol: 'In Nederland niet mogelijk'