Ga naar de inhoud
Twitter onder Musk

Musk zet Twitterovername op pauze wegens nepaccounts

Elon Musk. Beeld © ANP

De steenrijke miljardair Elon Musk zet zijn overname van Twitter op pauze. Dat laat hij weten in – jawel – een tweet.

Musk schrijft dat de deal voorlopig op pauze staat, omdat er onduidelijkheid is over het aantal nepaccounts op Twitter. Twitter meldde onlangs zelf dat het om minder dan 5 procent van alle gebruikers zou gaan, maar tekende daar wel al bij aan dat die berekening mogelijk niet klopt.

De miljardair wil nu eerst de details van die berekening zien, voor de deal wordt doorgezet.

Een maand geleden kondigde Musk aan dat hij Twitter wil overnemen en van de beurs af wil halen. Hij heeft, in samenwerking met een aantal andere investeerders, 44 miljard dollar over voor de berichtendienst.

Vijandige sfeer

De overname van Twitter gaat al sinds het begin gepaard met een vijandige sfeer. Kort voor hij een bod uitbracht, bestookte hij het bedrijf juist met een grote hoeveelheid kritische tweets. Zo zou het bedrijf de vrijheid van meningsuiting te veel inperken volgens Musk. Ook stuurde hij daags voor het overnamebod de suggestie de wereld in dat het hoofdkantoor maar opgebouwd moest worden tot daklozenopvang.

Dit
Lees ook:
Dit wil Elon Musk veranderen bij Twitter

Later bekritiseerde Musk openlijk een aantal hoge functionarissen bij Twitter, vanwege het gevoerde 'censuurbeleid' van het sociale medium. Ook tweette hij dat Truth Social, het voorlopig mislukte sociale medium van Donald Trump, meer werd gedownload dan Twitter, omdat Twitter te veel aan censuur doet.