Zes vluchten verplaatst

Schiphol zet kantoorpersoneel in om weekenddrukte hoofd te bieden

06 mei 2022 15:08 Aangepast: 06 mei 2022 15:21
Een lange wachtrij van passagiers op Schiphol eind april. Beeld © ANP

Schiphol neemt aanvullende maatregelen om de verwachte topdrukte van komend weekend op te vangen. Daarvoor zegt de luchthaven extra personeel in te zetten, waaronder ook kantoorpersoneel.

Schiphol plaatst daarnaast een overkapping voor reizigers die buiten de terminal in de wachtrij staan. Het vliegveld hoopt met deze maatregelen de wachttijden zo beperkt mogelijk te houden. De verwachting is dat 'verreweg de meeste reizigers hun vlucht haalt', meldt het bedrijf in een verklaring

Zes vluchten verplaatst

De luchthaven rekent komend weekend op 120.000 vertrekkende passagiers, 57.000 op zaterdag en 63.000 op zondag. Dat zijn er iets minder dan volgens planning. Na overleg met luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties zijn namelijk zes vertrekkende vluchten verplaatst naar Rotterdam The Hague Airport. Het gaat om drie vluchten van Corendon, twee vluchten van TUI en een vlucht van Transavia.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Corendon wijkt uit naar Duitse luchthavens om chaos Schiphol: 'In Nederland niet mogelijk'

Op de vraag of Schiphol tevreden is met 'slechts' zes verplaatste vluchten, laat een woordvoerder weten: "Alles wat voor verlichting helpt, is prettig." Wat betreft het inchecken voor vertrek en hoe lang reizigers van te voren aanwezig moeten zijn, adviseert Schiphol reizigers om daarin het advies van de betreffende luchtvaartmaatschappij te volgen. "Dat is niet anders dan de afgelopen tijd."

Uitwijken naar Duitsland 

Eerder vandaag maakte touroperator Corendon bekend dat het per direct vliegvakanties aanbiedt die vertrekken vanaf vliegvelden in Duitsland. Aanleiding zijn de chaotische taferelen op Schiphol van de laatste weken. Die ontstonden door personeelstekorten, baanonderhoud, een wilde staking en het grote aantal reizigers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees verder:

FNV en Schiphol praten na 'goed gesprek' verder over personeel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore