Twee uurtjes meer scheelt al

Tekort aan personeel? Deeltijders verleid om meer te werken

26 maart 2022 13:04 Aangepast: 26 maart 2022 13:31
Een verpleegkundige aan het werk. Beeld © ANP

Werkgevers smeken in veel sectoren om personeel, maar dat is haast niet te vinden. Er zijn meer vacatures dan werkzoekenden, en als er al mensen beschikbaar zijn, hebben die vaak niet de juiste kwalificaties. Dus moeten werkgevers op zoek naar andere manieren om de uren gevuld te krijgen. Een van de opties: parttimers verleiden om meer te gaan werken.

De krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt is historisch groot. Voor iedere 100 werklozen staan er nu 105 vacatures open, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gevolg daarvan is dat simpelweg niet al het werk gedaan kan worden dat gedaan moet worden.

Bij het ene bedrijf remt dat de groei, maar in bijvoorbeeld de zorg lijden ook patiënten onder die tekorten.

Paar uur extra

Om het probleem te lijf te gaan proberen ze in het Spaarne Gasthuis ervoor te zorgen dat deeltijders nét wat meer gaan werken. "De grote vraag stellen wie er meer wil werken werkt niet", zegt capaciteitsmanager Margreet de Geus.

Logisch, want mensen zijn niet voor niks in deeltijd gaan werken. Maar een kleinere, gerichtere aanpak kan wel zijn vruchten afwerpen, zo blijkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minder eisen aan sollicitanten door personeelskrapte

Een of twee uurtjes per week extra, scheelt al een hoop, zegt De Geus. "Dat is toch weer een dienst per maand."

Maar ze merkt dat mensen zich ook afvragen of het wel loont om meer te werken. Het kan namelijk van invloed zijn op je toeslagen, waardoor je er in de praktijk misschien amper iets van merkt. Om nog maar te zwijgen van de extra uren kinderopvang. "Wij helpen medewerkers daarbij", aldus De Geus.

'Merk het niet'

Rosita is een van de verpleegkundigen die meer is gaan werken. Voor haar was het grootste struikelblok de vraag of ze dat wel kon combineren met haar gezin. Maar na een goed gesprek met haar werkgever bleek dat dat prima kon.

Ze werkt vier uur per week meer, en dat bevalt goed. "Ik heb een hele leuke baan, dus ik ga met plezier naar mijn werk. Ik moet zeggen dat ik aan het eind van de maand niet eens echt merk dat ik extra werk."

Dat is precies zoals het bedoeld is. Rosita verdient meer doordat ze meer werkt, en het ziekenhuis is er mee geholpen.

Wereld te winnen

Juist in de zorg is er op deze manier – in ieder geval in theorie – een wereld te winnen. Want in de zorg werkt zo'n driekwart van het personeel in deeltijd. Nederland is trouwens sowieso een echt parttimeland. Ongeveer de helft van de werkenden is niet de volle werkweek in touw voor de baas.

Het is de missie van Wieteke Graven van het initiatief 'Het potentieel pakken' om daar verandering in aan te brengen. Zij helpen werkgevers in de zorg en het onderwijs met het extra inzetten van parttimers.

Alle beetjes...

"Wat wij hebben gezien is dat focussen op dit onbenut potentieel kan bijdragen om die tekorten op te lossen", aldus Graven.

Overigens verwacht niemand dat de problemen op de arbeidsmarkt op deze manier helemaal te verhelpen zijn, maar op dit moment geldt dat alle beetjes helpen.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van