Handen tekort door Dudley en Eunice

Verzekeraars zetten extra personeel in om vele stormschademeldingen

18 februari 2022 18:32
Een omgewaaide boom door storm Eunice op een auto in het centrum van Amsterdam. Beeld © ANP

Het regent schademeldingen en vragen over stormschade bij verzekeraars. Interpolis, Univé en Centraal Beheer zeggen extra personeel in te zetten om alle meldingen te kunnen afhandelen. Duidelijk is dat de schade door stormen Dudley (woensdag) en Eunice (vrijdag) in de vele miljoenen gaat lopen.

Univé schatte vrijdagmiddag dat tot dusver al voor ongeveer 1 miljoen euro aan schade is door beide stormen. 

Duizenden schademeldingen

"We verwachten dat de storm van vanavond [vrijdag -red.] nog zwaarder is en dat er meer mensen gaan bellen. Daarom hebben we ons personeel verdrievoudigd", zegt een woordvoerder tegen persbureau ANP. Bij Univé zijn deze week tot nu toe circa 750 stormschademeldingen binnengekomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schade op een rij: dak ADO Den Haag weggewaaid, bomen omgevallen

Interpolis zet dit weekend ook tientallen extra mensen in bij zijn callcenters om schademeldingen in behandeling te nemen. Het bedrijf roept mensen vanwege de drukte op om schades zoveel mogelijk online te melden, wat minder tijd in beslag zou nemen dan bellen. De verzekeraar telde vrijdag halverwege de middag 1062 schademeldingen door Dudley en Eunice.

'Alle hens aan dek'

Bij Centraal Beheer staat de teller sinds woensdagavond op 1050 schademeldingen. Het bedrijf zegt klanten vooraf per e-mail gewaarschuwd te hebben voor de storm en heeft hen tips gegeven om stormschade te voorkomen. "Nu is het alle hens aan dek om alle schades op te nemen", zegt een woordvoerder tegen ANP. Centraal Beheer zet tientallen extra mensen in en roept ook op tot het online melden van schade vanwege de verwachte 'hausse aan meldingen'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees verder:

Stormschade: wat kun je claimen bij de verzekering?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van