Tekortschietende zorg

Omstreden coronatestbedrijf Q-Comed op de fles

13 januari 2022 16:38 Aangepast: 13 januari 2022 16:43
Beeld © ANP

Het omstreden coronatestbedrijf Q-Comed, dat afgelopen jaar herhaaldelijk negatief in het nieuws kwam, is de problemen niet de baas geworden. Eergisteren werd het bedrijf failliet verklaard.

Q-Comed is een van de vele commerciële bedrijfjes die in 2020 uit de grond schoten om coronatests uit te voeren. Het bedrijf hanteerde daarbij ook de naam Corona Testservice en was onder meer actief vanuit panden op Schiphol en in Badhoevedorp.

Tekortschietende zorgverlening

De coronatester raakte eerder al in opspraak als gevolg van tekortschietende zorgverlening. Zo zouden de hygiënische omstandigheden niet op orde zijn, en er geen bevoegde arts bij het testen betrokken zijn.

Na aanleiding van een golf van verontrustende meldingen voerde de Inspectie Gezondheidszorg eind 2020 een onderzoek uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van autocoureur tot fysiotherapeut: iedereen een teststraat

Op basis daarvan werd Q-Comed gemaand om de dienstverlening te verbeteren. Toen er sprake bleek van onvoldoende verbetering, moest het bedrijf afgelopen voorjaar stoppen met het aanbieden van coronatests.

Ontslagzaak

In augustus kwam het zorgbedrijf opnieuw in negatief in het nieuws, als gevolg van een opmerkelijke ontslagzaak.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man onterecht ontslagen na afbranden huis

Q-Comed had een vestigingsmanager op straat gezet, omdat hij - met toestemming – een dag niet op zijn werk was gekomen. De man had vrij genomen omdat zijn huis was afgebrand, en hij een nieuwe woning moest bezichtigen. Wegens onterecht ontslag moest het bedrijf de manager van de rechter ruim 11.000 euro betalen.

Failliet

Nu blijkt dat Q-Comed de problemen niet de baas is geworden. Volgens een melding in het Centraal Insolventieregister is het bedrijf eergisteren failliet verklaard. 

Curator Martijn Schüller moet het faillissement afwikkelen, en de belangen van de schuldeisers behartigen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van