Stijgende energierekening

Mkb'er met hoger energieverbruik krijgt extra compensatie

05 november 2021 19:11 Aangepast: 05 november 2021 19:21
Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën komt met het besluit tegemoet aan de wensen van de Tweede Kamer. Beeld © ANP

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die relatief veel energie verbruiken, krijgen van het demissionaire kabinet extra compensatie voor hun sterk stijgende energierekening als gevolg van de hogere gasprijzen.

Dat schrijven staatssecretarissen Hans Vijlbrief (Financien, D66) en Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Economische Zaken en Klimaat, VVD) vrijdagmiddag in een brief aan de Tweede Kamer.

125 miljoen

Het kabinet komt zo tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer, die vond dat mkb'ers met een hoger energieverbruik te weinig compensatie kregen.

Voor de extra compensatie wordt 125 miljoen euro vrijgemaakt. Hiervoor wordt geen extra geld vrijgemaakt, maar wordt het budget voor belastingvermindering op energierekeningen anders verdeeld. Dat gaat wat ten koste van huishoudens die veel energie verbruiken en bedrijven die relatief weinig energie verbruiken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Compensatie voor hoge energierekening: wat ga jij ervan merken?

400 euro blijft staan

Voor een huishouden met een gemiddeld energieverbruik verandert er volgens de twee staatssecretarissen weinig. De compensatie voor een huishouden met een gemiddeld verbruik blijft 'nagenoeg gelijk' aan de eerder aangekondigde 400 euro, staat in de Kamerbrief.

Het kabinet maakte half oktober bekend dat het gezinnen en bedrijven compenseert voor hun plots gestegen energierekening.

Miniatuurvoorbeeld
Lees verder:

Miljoenen huishoudens krijgen gratis geld: wel compensatie, geen hogere energierekening

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van