Allerrijkste óóit

Elon Musk 14 miljard dollar rijker na bestelling van 100.000 Tesla's door Hertz

26 oktober 2021 04:58 Aangepast: 26 oktober 2021 09:32
Tesla-topman Elon Musk. Beeld © ANP

Tesla-topman Elon Musk werd gisteren 14 miljard dollar rijker en is nu de nog rijkere allerrijkste man van de wereld, schrijft tijdschrift Forbes. Nooit eerder volgde het blad een miljardair die zó rijk was als Musk.

Tesla begon de week goed met een megaorder van autoverhuurbedrijf Hertz, die 100.000 elektrische auto's bestelde. In grote steden in Europa en de Verenigde Staten gaat Hertz de Tesla's binnenkort verhuren.

Megaorder

Door de megaorder steeg de marktwaarde van Tesla naar meer dan 1 biljoen dollar. Dat is duizend miljard dollar en komt omgerekend neer op zo'n 860 miljard euro. Tesla is pas het vijfde Amerikaanse bedrijf ooit dat zoveel waard is.

Elon Musk bezit 21 procent van de Tesla-aandelen, schrijft Forbes. Het tijdschrift volgt al decennia de rijkste mensen ter wereld. Door de waardestijging van het aandeel steeg het vermogen van de miljardair met 13,9 miljard dollar (12 miljard euro). 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bernard Arnault haalt Jeff Bezos (even) in als rijkste persoon op aarde

Volgens Forbes is Musk momenteel rijker dan hij ooit is geweest, de rijkste mens die waarschijnlijk ooit op deze aarde rond zal lopen en rijker dan iedere andere miljardair die Forbes ooit volgde. Zijn vermogen wordt door het tijdschrift geschat op 243,6 miljard dollar (210 miljard euro).

Zilveren medaille voor Bezos

De Tesla-topman is daardoor rijker dan Google medeoprichter Larry Page (zesde rijkste ter wereld) en Facebook-topman Mark Zuckerberg (zevende rijkste ter wereld) samen.

Musk passeerde vorige maand Jeff Bezos als rijkste man ter wereld. Hij grapte destijds en zei tegen Forbes dat hij de Amazon-oprichter 'een zilveren medaille op zou sturen'. Door een waardevermindering van Amazon-aandelen wordt het verschil tussen Musk en Bezos steeds groter. Het vermogen van Bezos wordt momenteel door Forbes geschat op 192,8 miljard dollar (166 miljard euro).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Musk trekt analisten niet meer: stopt toelichting kwartaalcijfers

Winststijging

Persbureau Bloomberg meldt dat de deal die Hertz met Tesla sluit zorgt voor een winststijging van 4,2 miljard dollar voor de elektrische autofabrikant.

Vier maanden geleden leek het verhuurbedrijf nog ten onder te gaan, maar Hertz ontsnapte aan een faillissement. De eerste Tesla's zijn al vanaf begin volgende maand te huur. Het aandeel van Hertz steeg bij het openen van de beurzen.  

Bekijk ook: hier moet je op letten als je een tweedehands Tesla koopt

Een nieuwe Tesla is niet voor iedereen weggelegd, maar hoe zit het met een tweedehands Tesla? Bright geeft tips over waar je op moet letten als je een gebruikte Tesla Model 3 of Model S koopt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore