Opgericht in 2008

Hotelkamerveiling.nl failliet: klanten krijgen geld mogelijk niet terug

12 oktober 2021 00:00 Aangepast: 12 oktober 2021 00:33
Ter illustratie. Beeld © ANP

Het bedrijf achter de website hotelkamerveiling.nl is failliet verklaard. De website heeft de coronacrisis niet overleefd, meldt de curator van het bedrijf. Klanten die nog een voucher of coupon hebben die via de website is gekocht krijgen mogelijk hun geld niet terug. Er is 'nog geen volledig beeld' van alle schuldeisers.

Hotelkamerveiling.nl werd in 2008 opgericht door hotelhouder Klaas Stekelenburg en zijn twee zoons Matthijs en Jasper. Op de site konden hotels hun kamers die nog niet geboekt waren op het laatste moment veilen.

Vaak betekende dit dat klanten via Hotelkamerveiling.nl goedkoop uit waren. Later breidde de veilingsite ook uit naar aanbiedingen voor sauna's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hotel ontslaat conciërge die met corona naar werk kwam

Hotels hoefden, anders dan restaurants en cafés, niet verplicht dicht als maatregel tegen het coronavirus. Maar op het hoogtepunt van de lockdown was het bezoek aan hotels veel onaantrekkelijker geworden. Zo mochten ze een tijdlang hun restaurants of bars niet openhouden voor gasten.

Juridische conflicten

Naar eigen zeggen had de site honderdduizenden leden en verwerkte het bedrijf meer dan 5 miljoen boekingen. Ook trok het bedrijf de aandacht door juridische conflicten met Hotelveiling.nl en diens moederbedrijf Hotels.nl.

In 2011 eiste Hotelkamerveiling.nl dat die concurrent de naam zou veranderen, maar daar ging de rechter niet in mee. Later tikte de rechter Hotelkamerveiling.nl wel op de vingers na klachten van Hotels.nl over misleidende advertenties.

Bekijk ook: hotel eist vaccinatie of testbewijs van medewerkers

Postillion Hotels hanteert een nieuwe regel voor alle 225 medewerkers: iedereen moet gevaccineerd of getest zijn. Wie weigert, wordt naar huis gestuurd en krijgt niet doorbetaald. ''We doen er alles aan om een veilige werkplek te garanderen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore