15 procent erbij

ING-klanten zijn volgend jaar een stuk duurder uit

08 oktober 2021 16:16 Aangepast: 08 oktober 2021 17:07
Een man voor een bankkantoor van ING. Beeld © Harold Versteeg

Klanten van ING gaan vanaf 1 januari een stuk meer betalen voor hun bankdiensten. De kosten van het basispakket gaan met 15 procent omhoog.

Dat heeft ING vandaag bekendgemaakt.

40 cent per maand

Nu nog betalen klanten 2,65 euro per maand voor het basispakket. Dat wordt 3,05 euro. Een stijging van 15 procent. Eerlijk is eerlijk, op jaarbasis is de schade nog altijd te overzien. Klanten zijn in 2022 4,80 euro meer kwijt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoekstra gaat met banken praten over kosten voor pinnen contant geld

Ook het Oranjepakket (van 1,95 naar 2,35 euro per maand), het standaard betaalpakket (van 4,60 naar 5 euro per maand) en het RoyaalPakket (van 7,65 naar 8,05 euro per maand) worden allemaal 40 cent per maand duurder.

Niet kostendekkend

Dat is nodig, zegt de bank, omdat er nu eenmaal flinke kosten worden gemaakt. Bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van nieuwe (online) diensten en het veilig houden van het betaalverkeer. Volgens ING zelf leggen ze nog altijd toe op de betaaldiensten. "Ondanks deze en eerdere tariefsverhogingen zijn de tarieven die ING vraagt voor betaalproducten en -diensten niet kostendekkend."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat te doen met je spaargeld als je geen negatieve rente wilt betalen?

Het hebben van een rekening is trouwens niet het enige dat duurder wordt. Ook moeten klanten van ING vaker gaan betalen voor het storten van geld.

Geld storten: 6 euro

Als je geld wil storten bijvoorbeeld, mag je dat nog twee keer per jaar gratis doen als je een Oranjepakket of Studentenrekening hebt. Daarna kost het je 6 euro per keer extra. Muntgeld storten kost voor deze rekeninghouders altijd 6 euro.

Voor kinderen en jongeren zijn de regels wat coulanter. Zij mogen twee keer (jongeren) of drie keer (kinderen) gratis geld storten, ook munten.

Geld opnemen niet altijd gratis

En ook geld opnemen is niet altijd gratis meer. Klanten die het goedkoopste abonnement hebben, het Oranjepakket met korting, betalen per opname 80 cent. Houders van een studentenrekening mogen 12 keer gratis naar de flappentap, daarna moeten zij ook 80 cent betalen per opname.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van